Tα υψηλόβαθμα στελέχη της Δίωξης που διακινούσαν ναρκωτικά

Τη διαφθορά χωρίς όριο που επικρατούσε στο ίδιο το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομίας έφερε στο φως η εξάρθρωση πανελλαδικού κυκλώματος ναρκωτικών.
Όπως αποδείχτηκε, υψηλόβαθμοι αστυνομικοί χρηματίζονταν για να υπερασπιστούν κακοποιούς και δώριζαν ποσότητες ναρκωτικών σε διακινητές που τους εξυπηρετούσαν.

Συγκεκριμένα τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν, ενώ τέσσερις ακόμη εμπλέκονται στο πανελλαδικό και καλά οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο.

Η καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία αποτελεί αδιάσειστο στοιχείο, ενώ σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, κατά τη διάρκεια των παρακολουθήσεων διακινήθηκαν 400 κιλά χασίς, 30 κιλά ηρωίνη και ένα κιλό κοκαΐνη.

Πριν από ένα χρόνο και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, ξεκίνησε η έρευνα για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και την εμπλοκή των αστυνομικών της Δίωξης σε αυτό. Όπως διαπιστώθηκε, τα ναρκωτικά έρχονταν από την γειτονική Αλβανία και τη διακίνησή τους είχαν αναλάβει Ρομά του Δενδροποτάμου της Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια των ερευνών ζητήθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου και άρχισαν να καταγράφονται οι συνομιλίες των μεγαλεμπόρων με αστυνομικούς.

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι σοκαριστικά και θυμίζουν ταινία του Χόλιγουντ: Στις 13 Σεπτεμβρίου ο προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου συμφώνησε με τους τρεις Αλβανούς εγκεφάλους της εγκληματικής οργάνωσης την επιχείρηση σύλληψης άλλης ομάδας κακοποιών και την κατάσχεση 2,7 κιλών ηρωίνης στην Αθήνα. Οι εγκέφαλοι ήταν μάλιστα παρόντες στην επιχείρηση, δίπλα στους αστυνομικούς, ενώ την επόμενη ημέρα έλαβαν ως δώρο 1 κιλό ηρωίνη από την κατασχεθείσα ποσότητα, ενώ αντίστοιχες επιχειρήσεις στήνονταν τακτικά και οι αστυνομικοί συνεργάζονταν με τους μεγαλέμπορους για την εξυπηρέτηση και των δύο πλευρών.

Παράλληλα, εκτός από τις δωρεάν ποσότητες, τα μέλη του κυκλώματος εξασφάλιζαν ευνοϊκή μεταχείριση για τους συνεργάτες τους που βρίσκονταν στη φυλακή. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, έγκλειστοι για ναρκωτικά κατέβαλαν έως και 20.000 ευρώ σε αστυνομικούς για να εμφανιστούν ως πληροφοριοδότες ή να στείλουν παραπλανητικές αναφορές στην εισαγγελία, πετυχαίνοντας ευνοϊκή μεταχείριση.

Για διακίνηση ναρκωτικών κατηγορείται και ένας από τους τρεις συλληφθέντες κατηγορείται επίσης για διακίνηση ναρκωτικών. Ο αρχιφύλακας της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης (που στο παρελθόν είχε υπηρετήσει και στο τμήμα Δενδροποτάμου) στις 15 Μαρτίου 2012 διασφάλισε τη μεταφορά ποσότητας από μέλη της συμμορίας, έχοντας και ο ίδιος φυσική παρουσία στην αγοραπωλησία, ενώ σε ακόμη δύο περιπτώσεις, στις 5 και 7 Απριλίου, γνώριζε για τη διακίνηση ναρκωτικών και δεν το ανέφερε.

Η κολοσσιαία επιχείρηση που έγινε προχθές, ταυτόχρονα σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο, οδήγησε στη σύλληψη 35 ατόμων, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ένας αρχιφύλακας στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και ένας ακόμη αρχιφύλακας στο Αγρίνιο, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Παράλληλα κατασχέθηκαν 37.000 ευρώ, βιβλιάρια τραπεζών και συναλλαγματικές, τρία πιστόλια, μία καραμπίνα, δεκάδες κινητά τηλέφωνα και μικρή ποσότητα ναρκωτικών, καθώς και 42 γραμμάρια ηρωίνη η οποία δεν είχε δηλωθεί στο γραφείο της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας δήλωσε «Νομιμότητα παντού, από όλους και σε κάθε κατεύθυνση», ενώ συνεχάρη προσωπικά όσους συμμετείχαν στην εξάρθρωση του κυκλώματος και διαβεβαίωσε ότι «οι ελάχιστοι επίορκοι στο εσωτερικό των διωκτικών Αρχών σήμερα εντοπίζονται από τους ίδιους τους συναδέλφους τους και αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου. Στόχος είναι όχι μόνο ο εντοπισμός της απειροελάχιστης μειοψηφίας που μετέχει στην οργανωμένη παρανομία, αλλά και οιουδήποτε τυχόν την ανέχεται».
iefimerida.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites