Νέα επιτυχία του ΑΓΟΦ: Με την Β.Μαγκλάρα η Εθνική Ομάδα Τένις στη Τσεχία

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, αναχωρεί η Εθνική Ομάδα των κοριτσιών 14 ετών, προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα Ομαδικά Χειμερινά Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ( T.E. WINTER CUP).
Τα 14άρια Κορίτσια θα ταξιδέψουν στο Rakovnik της Τσεχίας. Η αθλήτρια του Α.Γ.Ο.Φ. Βάλια Μαγκλάρα θα συμμετάσχει στην αποστολή αφού κλήθηκε από την Ομοσπονδία Αντισφαίρισης στην Εθνική Ομάδα κοριτσιών κάτω των 14 ετών. Η επιβράβευση αυτή έρχεται μετά από μία σπουδαία χρονιά για την αθλήτρια του Α.Γ.Ο.Φ., οπού κατέλαβε την πρώτη θέση Πανελλαδικά μεταξύ των κοριτσιών της ηλικίας της.  Η Βάλια ήταν Πρωταθλήτρια Ελλάδας και στην ηλικία των 12 ετών τη χρονιά 2011-2012

Οι αθλήτριες που απαρτίζουν την Εθνική Ομάδα Κ14 είναι:

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 14 ΕΤΩΝ:

1. ΜΑΓΚΛΑΡΑ ΒΑΛΙΑ – Α.Γ.Ο.ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
2. ΑΔΑΛΟΓΛΟΥ ΜΑΓΔΑ -Ε.Σ.Ο. ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
3. ΚΑΡΒΟΥΝΗ ΒΑΣΙΑ – ΠΕΥΚΗ Γ. ΚΑΛΟΒΕΛΩΝΗΣ
Την αποστολή θα συνοδεύσει ο προπονητής του Α.Γ.Ο.Φ. Γιώγιας Νίκος, αφού η Ελληνική Ομοσπονδία Τέννις του ανέθεσε, ως προπονητής της πρώτης στην κατάταξη αθλήτριας, την αποστολή αυτή.

Με αφορμή την επιτυχία επισκεφθήκαμε τα γήπεδα του τένις και μιλήσαμε με τον Πρόεδρο του ΑΓΟΦ Δημήτρη Κοτσαρίνη

myfilippiada.gr: κ.Κοτσαρίνη πείτε μας για τους συντελεστές που το τμήμα του Τένις του ΑΓΟΦ βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο όλα τα χρόνια.

Απάντηση: Το τένις είναι ενεργό μέλος στην ΕΦΟΑ από την ίδρυση του συλλόγου δηλαδή το 1981. Η επιτυχία της Βάλιας δεν είναι η πρώτη για τον σύλλογο και με σιγουριά λέω πως δε θα είναι και η τελευταία σε αγωνιστικό επίπεδο. Το ΔΣ που βρίσκεται σήμερα στο Σύλλογο κλείνει αισίως τα 2 χρόνια , είναι 9μελές και το ευτύχημα είναι πως όλα τα μέλη είναι ενεργά και νοιάζονται για την πρόοδο του Συλλόγου.

Ερώτηση: Πέρα από το τενις φέτος ξεκίνησε και το Μπάσκετ με το Βόλεϊ . Λίγα λόγια την προσπάθεια αυτή.

Απάντηση: Τα τμήματα του Μπάσκετ και Βόλεϊ τα οποία κατα το παρελθόν ήταν σε υψηλό επίπεδο δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα σε αγωνιστική μορφή. Γίνεται μια προσπάθεια φέτος , με δειλά δειλά βήματα να στηθεί το παιδικό και εφηβικό τμήμα των αθλημάτων.

Θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμος της πόλης μας , ότι με τα καινούργια δεδομένα της Γ.Γ. Αθλητισμού οι επιχορηγήσεις ως προς του συλλόγους ειναι μηδανικές και οι αγωνιστικές απαιτήσεις πολύ αυστηρές ως προς την συγκρότηση ομάδων. Απαιτούνται γήπεδα με συγκεκριμένες προδιαγραφές που στη πόλη μας δεν υπάρχουν για τα αθλήματα του Μπάσκετ και το Βόλεϊ

Όσον αφορά τα αθλήματα αυτά θα θέλαμε τον κόσμο κοντά μας να αγκαλιάσουν τα νέα τμήματα. Για το λόγο αυτό, το κόστος που ορίστηκε για τα αθλήματα αυτά είναι πολύ χαμηλό ώστε να μπορέσουν όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους άθλημα. Να θυμίσω πως το κόστος για να ασχοληθεί με το τέννις στο σύλλογος μας συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα είναι στο χαμηλότερο κόστος.

Ερώτηση: Από που χρηματοδοτείται ο Σύλλογος και πως επιβιώνει ;

Απάντηση: Τα χρήματα που έρχονται στο σύλλογο είναι καθαρά από χορηγούς και τους ευχαριστούμε, καθώς επίσης και από τις εκάστοτε διοργανώσεις που φιλοξενούνται στα γήπεδα μας. Πιστεψτε με είναι ίσα ίσα για να συντηρηθεί το κομμάτι του τέννις. Να σας δώσω ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβετε τα μεγέθη πως για έναν χρόνο χρειάζονται 15 κούτες μπαλάκια τέννις που ξεπερνά το ποσό των 2.000 ευρώ. Μπαλάκια τα οποία είναι απαραίτητα για να έχουμε αθλητές χωρίς τραυματισμούς και για να είναι ανταγωνιστικοί σε αγωνιστικό επίπεδο.

Από τα έσοδα του τένις αγοράσαμε και τα βασικά για να καλύψουμε τις πρώτες ανάγκες σε ότι έχει να κάνει με το υλικό και τους προπονητές για το Μπάσκετ και το Βόλεϊ . Και εδώ απαιτείται υλικό που είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές των αθλημάτων για να αποφύγουμε τραυματισμούς αλλά και οι αθλητές να γυμνάζονται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Ερώτηση: Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί ο σύλλογος.

Απάντηση: Στο τένις έχουμε 5 γήπεδα τα οποία μας δίνουν τη δυνατότητα από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία να διοργανώσουμε οποιοδήποτε πρωτάθλημα ακόμα και Ευρωπαϊκό. Το θέμα μας είναι πως τα 3 από τα 5 γήπεδα είναι σε άριστη κατάσταση και προσφάτως ανακαινισμένα και ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Ζηρού κ.Δημήτριο Γιολδάση αλλά για να διεκδικήσουμε πρωτάθλημα επιπέδου Tennis Europe θα πρέπει να ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα 2 γήπεδα και να ανακαινιστούν οι χώροι των αποδυτηρίων.

Ευελπιστούμε πως θα ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα γήπεδα. Είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε εμείς ένα μικρό λίφτινγκ για τα αποδυτήρια ώστε να είναι σε καλή κατάσταση για τους αθλητές.

Για τα 2 κλειστά γυμναστήρια της πόλης μας στο Γυμνάσιο και το Λύκειο δηλαδή, δυστυχώς κάποιες κατασκευαστικές ατέλειες και η συντήρηση που γίνεται δεν ευνοούν την καλή προπόνηση των αθλητών και αν συνεχίζει αυτή η κατάσταση δε μπορέσουμε να αγωνιστούμε μελλοντικά στα πρωταθλήματα αν δε γίνουν τουλάχιστον τα βασικά, όπως Μπασκέτες, τάπητας, διαγραμμίσεις κ.α.

Ερώτηση: Ποιοι οι στόχοι σας για το μέλλον του ΑΓΟΦ ;

Απάντηση: Φέτος στο τένις ανεβήκαμε σε άντρες και γυναίκες στη Β’Εθνική κατηγορία και στην επόμενη διοργάνωση στόχος μας είναι η άνοδος στην Α’ Εθνική κάτι που θα επιδιώξουμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας.Επίσης δίνουμε βάση στους νέους αθλητές. Για την ώρα στις εγκαταστάσεις προπονούνται περίπου 130 αθλητές και στόχος μας είναι να τους αυξήσουμε. Σημαντικός στόχος επίσης είναι να στελεχώσουμε την Εθνική μας ομάδα με περισσότερα παιδιά και τέλος να πείσουμε την ΕΦΟΑ να μας εμπιστευτεί για περισσότερους αγώνες Ευρωπαϊκού Επιπέδου

Οι επιτυχίες των αθλητών μας οφείλονται σε σημαντικό βαθμό και στους 5 προπονητές στον σύλλογο, που βρίσκονται κοντά μας πολλά χρόνια, είναι Φιλιππιδιώτες γυμναστές με ειδικότητα στο τέννις. Πιστεύω στη συλλογική συνεργασία για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα από τους αθλητές στο μέλλον και σε συνεργασία με το πλάνο της Διοίκησης να φτάσει το τένις ακόμα ψηλότερα αγωνιστικά και συλλογικά.

Eρώτηση: Ενα μήνυμα για τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό;

Απάντηση: Η ευχή μας και ο στόχος μας είναι να γεμίσουμε τα όλα τα τμήματα των αθλημάτων με νέους αθλητές της πόλης μας . Αυτό γίνεται μεθοδικά και συστηματικά χωρίς προχειροδουλειές για να πετύχουμε ένα μόνιμο αποτέλεσμα και να ενεργοποιηιuoύν και τα υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου.

Για το Μπάσκετ και το Βόλεϊ με χαροποιεί το γεγονός οτι οι προπονητές ειναι και αυτοί από την Φιλιππιάδα, με παρελθόν και ευελπιστώ με μέλλον στον ΑΓΟΦ. Η Σοφία Σιάφη για το Μπάσκετ και ο Γιώργος Σιαμαντάς για το Βόλεϊ οι οποίοι έχοντας την εμπειρία , σε συλλογικό πνεύμα συνεργασίας προσπαθούν με τα όποια προβλήματα με όλη τους την ψυχή να ξαναγίνουν τα τμήματα και πάλι ενεργά σε αγωνιστικό επίπεδο.

Είμαι αισιόδοξος πως στο τέλος θα υλοποιηθεί και αυτός ο στόχος μας.
prevezasports.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites