Αλλάζουν οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής  στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» αλλάζουν  με τους γνωρίζοντες να μιλούν για δραματική μείωση του αριθμού των δικαιούχων.
Ένα πρόγραμμα που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση για την αξία και την προσφορά του στην κοινωνία σε ευαίσθητες και ευάλωτες ομάδες αδύναμων πολιτών, βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού αφού αντί αυτού τίθεται  σε εφαρμογή από 1η Απριλίου το νέο Πρόγραμμα «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων»  και ήδη το ΙΚΑ ΕΤΑΜ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία των αιτήσεων για ένταξη στο νέο πρόγραμμα. Να θυμίσουμε ότι στο δήμο της Πρέβεζας λειτουργούν τέσσερα προγράμματα με τους ωφελούμενους να ξεπερνούν τους 200,  ενώ άγνωστος είναι μέχρι σήμερα ο αριθμός των ατόμων που θα ωφεληθούν με το νέο πρόγραμμα.  Κάποιοι σημειώνουν ότι ο αριθμός των ατόμων σε κάθε πρόγραμμα θα μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στους άλλους δήμους του νομού που υλοποιούν το βοήθεια στο σπίτι. Μας είπανε ότι  πρόγραμμα «Κατ’οίκον φροντίδα Συνταξιούχων» δεν μπορεί να συγκριθεί με το «Βοήθεια στο Σπίτι», γιατί βάζει αποκλεισμούς, κριτήρια κοινωνικά, οικονομικά, υγείας και ηλικίας, τα οποία περιορίζουν τον αριθμό των ωφελούμενων, επίσης περιορίζει τις υπηρεσίες και διευρύνει τους παρόχους, πέρα από τους Δήμους και σε ιδιώτες. Μας μίλησαν χαρακτηριστικά για μια νέα υπηρεσία όπου έχει στοιχεία απένταξης και όχι ένταξης των ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους το νέο πρόγραμμα «Κατ’ οίκον φροντίδα» που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου συνιστά βήμα στην ιδιωτικοποίηση του προγράμματος και των υπηρεσιών Πρόνοιας, αφού θα μπορεί να υλοποιείται και από ιδιωτικούς φορείς.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites