ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Άγρια καταδίωξη και σύλληψη δύο αλλοδαπών κακοποιών-Αναζητείται συνεργός τους

Συνελήφθησαν χθες (16-01-2013) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34 και 21 ετών, οι οποίοι μαζί με 37χρονο ομοεθνή συνεργό τους, που αναζητείται, κατηγορούνται για κλοπή οχήματος, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Προηγήθηκε καταδίωξη αφού ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε σε σήμα αστυνομικών για έλεγχο

Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα, αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» τους δράστες να κινούνται με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο είχαν κλέψει νωρίτερα από τους Νεγράδες Ιωαννίνων. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο οδηγός του αυτοκινήτου οδηγούσε επικίνδυνα, αναπτύσσοντας μεγάλες ταχύτητες, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο και την ακινητοποίησή του ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας του, προσέκρουσε και σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ακινητοποίησαν τελικά το όχημα των δραστών στην παραλίμνια περιοχή και συνέλαβαν τους δύο επιβαίνοντες, ενώ ο οδηγός του οχήματος τράπηκε σε φυγή και αναζητείται .

Κατά την ακινητοποίηση του οχήματος, οι δράστες έριξαν από το παράθυρο στο έδαφος ένα πιστόλι, μάρκας TOKAREV , διαμετρήματος 7,62 x 25 mm , με γεμιστήρα με οκτώ (8) φυσίγγια, το οποίο κατασχέθηκε.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψαν τα ακόλουθα:

ο οδηγός του οχήματος, 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διέφυγε της σύλληψης, είναι δραπέτης των Φυλακών της Κέρκυρας και αναζητείται από τις Αρχές από τον Οκτώβριο του 2012, καθώς έχει παραβιάσει, τακτική άδεια. Στις παραπάνω Φυλακές εξέτιε ποινή κάθειρξης δεκαεπτά (17) ετών και δεκατριών (13) μηνών για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόδραση κρατουμένου.
σε βάρος του 34χρονου συλληφθέντα εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις και ένα ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Φλώρινας, για ναρκωτικά και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
σε βάρος του 21χρονου συλληφθέντα υπάρχει μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης.
Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση τους ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites