Σάββατο, 21/09/2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αυτά είναι τα πειστήρια του »εγκλήματος» [εικόνες]

Συνέντευξη τύπου σχετικά με την σύλληψη του 59 χρονου παραχαράκτη παραχώρησε σήμερα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής Πρέβεζας, κ. Θωμάς Μπάρδης.

Ο κ. Μπάρδης αναφέρθηκε στην μεθοδικότητα με την οποία κινήθηκαν οι άνδρες τις ομάδας ΔΙΑΣ και παρουσίασε το παρακάτω φωτογραφικό υλικό από τα ευρήματα της αστυνομίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 60χρονο καθώς και τυπογραφείο, που διατηρούσε και το οποίο είχε μετατρέψει σε εργαστήριο κατασκευής παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και σε αιφνιδιαστικές έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 χίλια επτακόσια δώδεκα (1712) πλαστά χαρτονομίσματα των πενήντα (50) ευρώ, συνολικής αξίας (85.600) ευρώ, τυπωμένα ανά δύο σε (856) φύλλα χάρτου, έτοιμα προς κοπή.
 ένα πλαστό χαρτονόμισμα των πενήντα (50) ευρώ.
 δύο μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, μία οθόνη υπολογιστή και ένας σαρωτής ( scanner ), ως μέσα κατασκευής των πλαστών χαρτονομισμάτων.
 δύο σφραγίδες και δεκαέξι εντυπώματα σφραγίδων ελληνικών αρχών καθώς και έξι διαφάνειες εντυπωμάτων επιταγών τραπεζικών καταστημάτων.
Επίσης, στο σπίτι του συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κενή γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου.

Η προανάκριση και οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του 60χρονου και το εύρος των παράνομων συναλλαγών και δραστηριοτήτων του.

Ωστόσο ο συλληφθείς με τη σε βάρος του δικογραφία, κατηγορούμενος για το αδίκημα της παραχάραξης και κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων και  παράβασης της «Νομοθεσίας περί όπλων»,   θα οδηγηθεί  στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών   Πρέβεζας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ