ΠΡΕΒΕΖΑ: Ρεσιτάλ πιάνου από τον Χαράλαμπο Αγγελόπουλο

Με ένα ρεσιτάλ πιάνου  από το Χαράλαμπο Αγγελόπουλο συνεχίζει το πρόγραμμα εκδηλώσεων του το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» , την προσεχή Τετάρτη στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας.
Πρόκειται για μια σπάνια ευκαιρία για το  φιλόμουσο κοινό της Πρέβεζας να παρακολουθήσει και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο – μια εντυπωσιακή συναυλία όπου θα παρουσιαστούν δημοφιλή έργα  που συνενώνουν με αριστουργηματικό τρόπο το λυρισμό με τη δεξιοτεχνία των Σούμπερτ, Λίστ, Μπραμς και Σοπέν
Την επόμενη μέρα, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης του Ωδείου,  στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο πιάνου από τον Χαράλαμπο Αγγελόπουλο με θέμα «Κλασσική σονάτα» ερμηνεία και τεχνική. Το σεμινάριο που θα ξεκινήσει στις 3:30 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 7:30 το απόγευμα ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος απευθύνεται σε μαθητές πιάνου κατωτέρας, μέσης και ανωτέρας τάξης, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμνο. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά μελέτησε με τις Ι. Σημηριώτη και Δ. Ευνουχίδου, ενώ με υποτροφία του Ιδρύματος “Λίλιαν Βουδούρη” σπούδασε στην Κολωνία  (Hochschule fur Musik Köln), απ’ όπου πήρε το δίπλωμα  σολίστ με άριστα (τάξεις Α. Kontarsky και A. Valdma). Παράλληλα παρακολούθησε τα μαθήματα του παιδαγωγικού τμήματος, ενώ ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στη Royal Scottish Academy of Music and Drama, για τον τίτλο Master in Performance (τάξη V. Sangiorgio). Έχει εμφανιστεί σε Αλγέρι, Νιόρ, Βερολίνο, Λουξεμβούργο, Νόβισαντ, Centre Cultural Portugal Paris, Κendal Town Hall, Wells Concert Hall, Musashino Center Tokyo, Μέγαρα Μουσικής Αθηνών – Θεσσαλονίκης κ.α. μελέτησε με διάσημους καλλιτέχνες (D. Βashkirov, R. Kehrer, M. Tirimo, D. Alexeev, C. Ortiz κ.ά.) και διακρίθηκε επανειλημμένα (βραβείο “Φ. Νάκα” – 1992, αναπληρωματικός πιανίστας της ορχήστρας νέων της ΕΟΚ – 1993, 1ο Βραβείο 5ου Διεθνούς Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου της Helexpo – 1995, 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης – 1998, βραβείο Governor’s Recital Prize Competition Γλασκώβης – 1999, βραβείο Διεθνούς Διαγωνισμού Grand Konzerteum ’99 – 1999 και 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου “Γ. Θυμής” – 2002. Το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει 25 κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα, πλήθος έργων για σόλο πιάνο, έργα μουσικής δωματίου και εκτείνεται χρονικά από τον Bach μέχρι τους σύγχρονους συνθέτες του 21ου αιώνα, ενώ ως σολίστ έχει συμπράξει με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Apollon Orchestra Berlin, Ορχήστρα των Χρωμάτων, Ορχήστρα Πατρών, Ορχήστρα Δωματίου Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα RSAMD, Ορχήστρα εγχόρδων της ΕΛΣ, Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Είναι μέλος του συνόλου Piandaemonium (6 πιάνα, 12 πιανίστες). Δισκογραφικά κυκλοφόρησε τα έργα του Ντίνου Κωνσταντινίδη για σαξόφωνο και πιάνο με τον σαξοφωνίστα Θεόφιλο Σωτηριάδη, ενώ οι πρόσφατες ηχογραφήσεις του περιλαμβάνουν μία «ζωντανή» συναυλία του Piandaemonium και έναν κύκλο τραγουδιών του Αιμίλιου Ριάδη.
Τέλος, είναι υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης  και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με επιβλέποντα καθηγητή τον Uwe Matschke και θέμα την έκδοση και μελέτη του Συμφωνικού Κοντσέρτου, έργο 30, του Μανώλη Καλομοίρη.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites