Σάββατο, 15/08/2020

Την πρόσληψη καθηγητών στην ΕΠΑΣ ζητά ο Δήμαρχος Πρέβεζας

To σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η σχολή ΕΠΑΣ της Πρέβεζας επισημαίνει με έγγραφό του  προς  το Υπουργείο Παιδείας , τους τοπικούς βουλευτές κυρίους Τσουμάνη και Μπάρκα  και την προισταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Χουλιάρα επισημαίνει με έγγραφό του ο Δήμαρχος Πρέβεζας  Χρήστος Μπαϊλης.

Στο έγγραφό του ο  Δήμαρχος Πρέβεζας αναφέρει τα εξής:
«Σας γνωρίζουμε ότι το ΕΠΑΣ Πρέβεζας λειτουργεί από το 2007 σε απογευματινό ωράριο εξυπηρετώντας κυρίως εργαζόμενους μαθητές. Οι μαθητές αυτοί έκαναν μια συνειδητή επιλογή με στόχο την εξασφάλιση μιας εναλλακτικής εισόδου στην αγορά εργασίας αλλά και την παραμονή τους στον τόπο κατοικίας τους.

Στο τρέχον σχολικό έτος γράφτηκαν συνολικά διακόσιοι εννέα (209) μαθητές σε εφτά ειδικότητες και δεκατέσσερα τμήματα. Το ΕΠΑΣ λειτουργεί σήμερα χωρίς το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό με αποτέλεσμα οι μαθητές να οδηγούνται σε αποξένωση, αδιαφορία και εγκατάλειψη της σχολής.
Κρίνεται απαραίτητο άμεσα να προσληφθούν καθηγητές των παρακάτω ειδικοτήτων:

1.Δύο (2) εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ 14 Ιατρών
2.Δύο (2) εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ 18.25 Φυσικοθεραπευτών
3.Τρείς (3) εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ 18.04 Αισθητικής
4.Τέσσερις (4) εκπαιδευτικοί κλάδου ΤΕ 01.19 Κομμωτικής προκειμένου να λειτουργήσει σωστά η σχολή και να εξασφαλιστεί ότι δεν θα χάσουν τη χρόνια τους οι μαθητές που φοιτούν στο τρέχον σχολικό έτος.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ