Κυριακή, 15/09/2019

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αλλάζει τις περιοχές μετάθεσης στο νομό

Το  ΔΣ της ΕΛΜΕ Πρέβεζας καταγγέλλει την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αλλάξει τις περιοχές μετάθεσης στο νομό μας.

Μια απόφαση η οποία ανακοινώθηκε παραμονή των Χριστουγέννων  αγνοώντας επιδεικτικά τόσο το αίτημα της ΟΛΜΕ από 25/10/12  για διαβούλευση σχετικά με την εγκύκλιο 117436/Δ1/02/10/12 ,όσο και τις αντιδράσεις των τοπικών ΕΛΜΕ της χώρας.

  Θεωρούμε όπως είχαμε τονίσει και στην ανακοίνωση μας από 11/10/12(και η οποία διαβιβάστηκε και στην Δ/νση Β/θμιας Πρέβεζας ,Περιφ/κη Δ/νση ,Υπουργείο Παιδείας ,ΟΛΜΕ)ότι πρίν γίνει οποιαδήποτε μεταβολή ,θα πρέπει να δοθεί ο επαρκής χρόνος ώστε να γίνει η απαραίτητη διαβούλευση μέσα από γενικές συνελεύσεις των εκπαιδευτικών, αλλά και να υπάρξει χρόνος για την ενημέρωση και τοποθέτηση επί του θέματος των συλλογικών μας οργάνων (ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ).

Απαιτούμε άμεσα την ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας που σε συνδυασμό με το ν4093/12 που προβλέπει υποχρεωτικές μετακινήσεις –μεταθέσεις, θα επιφέρει την παραπέρα υποβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού στο σχολείο ,καθώς και την εξαθλίωση των συναδέλφων μας, αφού θα πρέπει να  μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο σε άλλη περιφέρεια ή νομό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ