Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΓΜΕ στην Πρέβεζα

Tον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει  εδώ και δεκαετίες το ΙΓΜΕ στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών αλλά και στην αξιοποίηση των  φυσικών πόρων που διαθέτει η Ελλάδα και ειδικότερα η Ήπειρος  επεσήμανε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης  στον διευθύνοντα σύμβουλο του Ινστιτούτου Καθηγητή του Πανεπιστημίου ΑΘηνών Κωσταντίνο Παπαβασιλείου,
ο οποίος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του συνοδευόμενος από  τον διευθυντή τεχνικών ερευνών Νικόλαο Νικολάου,  τον  Διευθυντή της Περιφερειακής Μονάδας Ηπείρου του ΙΓΜΕ   Ευάγγελο  Νικολάου και τον αναπληρωτή Διευθυντή  Παναγιώτη Πάσχο.
Ο  κ.Παπαβασιλείου και τα υπόλοιπα στελέχη του ΙΓΜΕ ενημέρωσαν τον κ.Μπαϊλη για τις παρεμβάσεις που εκτελούνται αυτή  την περίοδο στην Ηπειρο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις που αφορούν την Πρέβεζα.
Αυτές οι δράσεις  σύμφωνα με τον   κ.Ευάγγελο Νικολάου  επικεντρώνονται κυρίως  στην αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων  στην περιοχή καθώς και  η προστασία του υδροφόρου ορίζοντα από την υφαλμύρωση (πρόβλημα που χαρακτηρίζεται   έντονο σε αρκετά σημεία) αλλά και  από την ρύπανση που προκαλούν τα νιτρικά από τις  καλλιέργειες.
Το ΙΓΜΕ έχει  εγκαταστήσει  σταθμούς μέτρησης και συλλέγει στοιχεία τα οποία  επεξεργάζεται το επιστημονικό προσωπικό της υπηρεσίας.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας αναγνώρισε την σημαντική δράση της Περιφερειακής Μονάδας του Ινστιτούτου   σε  τοπικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Ηπείρου δηλώνοντας πεπεισμένος ότι η τεχνογνωσία, οι υποδομές αλλά  και η εμπειρία που διαθέτει το  επιστημονικό προσωπικό της θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων που σημειώθηκαν τις  τελευταίες μέρες στον Δήμο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites