Δευτέρα, 25/05/2020

Η κρουαζιέρα έγινε εφιάλτης από τον ιό norovirus

Το ονειρεμένο χριστουγεννιάτικο ταξίδι που είχαν σχεδιάσει οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου P&O liner Oriana εξελίχθηκε σε…
μαρτύριο. Οι περισσότεροι από αυτούς κόλλησαν τον ιό norovirus με αποτέλεσμα να περάσουν το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού κάνοντας εμετό.

Μπορεί η εταιρεία να ανακοίνωσε ότι υπήρξαν μικρά περιστατικά γαστρεντερίτιδας και ότι μόλις έξι πελάτες νόσησαν, ωστόσο, οι επιβάτες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 400 άτομα από τους 1.843, να έχουν προσβληθεί από τον ιό , ενώ αρκετοί από αυτούς αισθάνθηκαν ότι βρίσκονταν σε ένα πλοίο με πανούκλα.

Η κρουαζιέρα είχε διάρκεια δέκα ημερών στη Θάλασσα της Βαλτικής και για τους περισσότερους κάτοικους αποτέλεσε μαι τραυματική εμπειρία, ενώ τα αίτια της εξάπλωσης του ιού δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Ενας επιβάτης, ο Πολ Τζίλμαν τόνισε ότι «άνθρωποι αρρώσταιναν και έπεφταν κάτω σαν μύγες ήταν ένας εφιάλτης».

Το Oriana απέπλευσε στις 4 Δεκεμβρίου από το Σαουθάμπτον με τους επιβάτες να πληρώνουν έως και 1.400 λίρες για το ταξίδι που περιλάμβανε στάσεις σε Κοπενχάγη, Οσλο και Αμστερνταμ.

Από την άλλη πλευρά η βρετανική Υπηρεσία Προστασίας Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει διαπιστωθεί αύξηση της τάξης του 72% στον συγκεκριμένο ιό μέχρι τώρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ