Δευτέρα, 16/09/2019

Συγκινεί η περιπέτεια του Έλληνα… Τοm Ηanks. Zει εδώ και έξι μήνες στο αεροδρόμιο του Μονάχου [photos]

Μπορεί πολλοί άνθρωποι -και οι Γερμανοί- να νομίζουν ότι κάποια πράγματα συμβαίνουν μόνο στις ταινίες αλλά κανείς δεν έχει μείνει ασυγκίνητος…
με την ιστορία του Θανάση από την Ελλάδα και της Αλμπένα από τη Βουλγαρία, την οποία φιλοξένησε με εκτενές ρεπορτάζ η γερμανική εφημερίδα «Suddeutche Zeitung».

Το ζευγάρι για έξι ολόκληρους μήνες ζει στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Τίποτε δεν προμήνυε, όταν γνωρίστηκαν πριν πέντε χρόνια, ότι ο έρωτας τους θα πέρναγε αυτήν την περιπέτεια. Έφθασαν εκεί έχοντας απελπιστεί από την ανεργία, την ανέχεια και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν στη Θεσσαλονίκη.

Σίγουρα θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν στην χολιγουντιανή ταινία, «The Terminal», στην οποία ο«Tom Hanks» ανεβαίνει τον ίδιο Γολγοθά με εκείνους, μένοντας στο αεροδρόμιο για αρκετό καιρό. 

Όσο και αν προσπάθησαν να βρουν δουλειά δεν τα κατάφεραν καθώς στη Γερμανία, αλλά, όπως στις περισσότερες χώρες, για να βρεις δουλειά πρέπει να έχεις σπίτι και άδεια εργασίας. Αυτό όμως προϋποθέτει χρήματα για να κινηθείς, για να βγάλεις τα απαραίτητα χαρτιά, κάτι που ο Θανάσης και η Αλμπένα δεν είχαν.

Έτσι, η μόνη τους λύση ήταν να ζήσουν στο αεροδρόμιο με την «ανοχή» των αρχών και των εργαζομένων.Εκεί κάνουν μπάνιο, εκεί κοιμούνται, εκεί πλένουν πιάτα και ποτήρια εξοικονομώντας τα προς το ζην. Κάποιες φορές μαζεύουν ακόμα και μπουκάλια και τα πουλούν. 

Αν και τα χρήματα που βγάζουν είναι ελάχιστα, με τον καιρό κατάφεραν να αγοράσουν εισιτήριο για την Γερμανία στον γιο της Αλμπένα, Νικολάι, ο οποίος έμενε με τη γιαγιά του στη Βουλγαρία. 

Η απίστευτη περιπέτεια του ζευγαριού που έχει γίνει πρώτο θέμα στα γερμανικά ΜΜΕ φαίνεται να παίρνει αίσιο τέλος καθώς έχει συγκινήσει πολλούς Γερμανούς πολίτες οι οποίοι σπεύδουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους στην τριμελή οικογένεια.[6 ημέρες] 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ