Σύσκεψη για την καθιέρωση του «Epirus Friendly Shopping» και στην Πρέβεζα

Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 σύσκεψη….
με σκοπό την ενημέρωση των αρμόδιων φορέων και των υπηρεσιακών παραγόντων σχετικά με την κίνηση «Epirus Friendly Shopping», η οποία αποτελεί μία πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου. Στην σύσκεψη, που συγκλήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, κ. Στράτο Ιωάννου, παρέστησαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Οδυσσέας Πότσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, κ. Γιαμάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Πρέβεζας, κ. Κόκκαλης και ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Βαγενάς. 

Ο κ. Πότσης παρουσίασε λεπτομερώς τις βασικές αρχές της κίνησης, που στοχεύει στην στήριξη των τοπικών αγορών και των καταναλωτών ολόκληρης της Ηπείρου.Με την πρόταση «Epirus Friendly Shopping» η Περιφέρεια Ηπείρου καλεί όσους επιχειρηματίες επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρέχοντας εκπτώσεις στα προϊόντα και στις υπηρεσίες τους στις μέρες και στο ποσοστό που οι ίδιοι θα καθορίσουν. Το καταναλωτικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερώνεται για τις τρέχουσες προσφορές και όλες τις σχετικές πληροφορίες μέσα από μία ιστοσελίδα, που θα δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτό το σκοπό από την Περιφέρεια. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις που εθελοντικά θα συμμετέχουν σε αυτή την κίνηση θα φέρουν το ειδικό σήμα του «Epirus Friendly Shopping», προκειμένου να τις αναγνωρίζουν οι καταναλωτές. 

Ο ρόλος της Περιφέρειας Ηπείρου θα είναι συντονιστικός, καθώς θα δημιουργήσει πλατφόρμα συντονισμού των φορέων και των καταστημάτων, ώστε να υπάρχει σωστή ενημέρωση προς τους πολίτες, με σκοπό να «αγκαλιάσουν» αυτή την κίνηση. 

Η πρόταση έχει ήδη λάβει την ομόφωνη έγκριση των εκπροσώπων των επιχειρηματιών και των υπηρεσιακών παραγόντων στις άλλες τρεις Περιφερειακές Ενότητες και το ίδιο συνέβη και στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, μετά την σύσκεψη της Παρασκευής.Κατά την παρουσίαση, ο κ. Πότσης επεσήμανε εμφατικά σχετικά με το «Epirus Friendly Shopping»: «Με την κίνηση αυτή, η Περιφέρεια Ηπείρου παρέχει την ευκαιρία στους επιχειρηματίες να προβληθούν και να ωφεληθούν, χωρίς να υποχρεώνει κανένα. Είναι στηριγμένη σε εθελοντική βάση, χωρίς να απαιτείται η πληρωμή κάποιου αντιτίμου. Κύριο στόχος μας είναι να υπάρξει μια πιο φιλική προσέγγιση των επιχειρήσεων».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, κ. Στράτος Ιωάννου, εξέφρασε τη θετική του στάση απέναντι στο εγχείρημα αυτό, υπογραμμίζοντας: «Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, με την οποία ως Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στηρίζουμε, όπως στηρίζουμε και κάθε δράση που μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις στη δυσμενή οικονομική συγκυρία που διανύουμε. 

Η Περιφέρεια Ηπείρου με το κύρος της θα λειτουργήσει σαν «ομπρέλα» για τους επιχειρηματίες, μέσα από την πρόταση αυτή που δεν πρόκειται να τους «καπελώσει». Η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικά οφέλη για την τοπική αγορά, αλλά και για τους καταναλωτές, για αυτό και χρειάζεται να την προβάλλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο».[epirusgate]


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θεία λειτουργία για την Απελευθέρωση της Πρέβεζας θα τελεσθεί στον Άγιο Χαράλαμπο

19/10/2021, 1:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος ο διάκονος Λάμπρος Παπαπάσχος

19/10/2021, 1:48 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννενα : Άγρια επίθεση ασθενή εναντίον γιατρών στο Πανεπιστημιακό – Γιατρός τραυματίστηκε βαριά

19/10/2021, 12:33 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ 1912- 2021 : Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της Πρέβεζας

19/10/2021, 12:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ : Διανομή προϊόντων για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

19/10/2021, 12:13 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites