Δευτέρα, 09/12/2019

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Περιφέρεια συνεργάζονται για την βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιόλαδου της Πρέβεζας

Σημαντικό βήμα για την βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου της Πρέβεζας γίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου…
σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 

Η επιτροπή περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε κατά τη συνεδρίαση της προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου, με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ. 

Το ποσό αυτό θα προέλθει από τους Κοινούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) της Περιφέρειας. Το εν λόγω πρωτόκολλο θα περιλαμβάνει συστάσεις για την ιχνηλασιμότητα, πιστοποίηση, προστασία και βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιόλαδου. 

Η ποιοτική παραγωγή ελαιολάδου αποτελεί μονόδρομο για τους παραγωγούς ώστε να ανταπεξέλθουν στον έντονο ανταγωνισμό, ενώ η ποιότητα του ελαιολάδου πρέπει να διασφαλίζεται σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, δηλαδή από την παραγωγή ελαιοκάρπου στο χωράφι, μέχρι το πιάτο του καταναλωτή. 

Υπέρ του έργου ψήφισε και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Κωτσαντής, έθεσε ωστόσο την ανάγκη ελέγχου της διαχείρισης των αποβλήτων των ελαιοτριβείων. Χαρακτηριστικό είναι πως στη συνεδρίαση της Επιτροπής εκφράστηκε η πρόθεση από τους παριστάμενους άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Π.Ε. Πρέβεζας.[epirusgate]

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ