Δευτέρα, 09/12/2019

Στους δρόμους οι δήμαρχοι για το τσεκούρι στις κοινωνικές δομές

Κεντρική Μακεδονία: Καμπανάκι για τη χρηματοδόηση βρεφικών και παιδικών σταθμών.

Ψήφισμα – απαίτηση για την παραμονή της 383 Μοίρας των Πυροσβεστικών Αεροσκαφών στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης τη Δευτέρα στη μία το μεσημέρι διοργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κ. Μακεδονίας, στο πλαίσιο των αποφάσεων του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, με συμμετοχή αυτοδιοικητικών, εργαζομένων, αλλά και ωφελούμενων από τα δεκάδες κοινωνικά προγράμματα των δήμων.
Οι δήμαρχοι θα ενημερώσουν τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης Θ. Καράογλου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν «όλα τα κοινωνικο-προνοιακά προγράμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και για άλλα αιτήματα της ΠΕΔΚΜ».
Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με την προκήρυξη του προγράμματος Οικογενειακής Εναρμόνησης- Βρεφικοί, παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ- ΜΕΑ, συνολικού προϋπολογισμού 145 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ίδιος προειδοποίησε ότι πιθανή ματαίωση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ του προγράμματος, με το οποίο καλύπτονται περίπου 60.000 θέσεις σε δομές των δήμων, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και επέρριψε ευθύνες για τους χειρισμούς στο υπουργείο Εργασίας.
Με ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ της ΠΕΔΚΜ ζήτησε «να αποκατασταθεί η νομιμότητα, να επιστρέψει το πρόγραμμα στην αρχική προκήρυξή του, σε ότι αφορά την κατανομή των πόρων σε όλες τις περιοχές της χώρας αλλά και το ύψος της αποζημίωσης».
Η ΠΕΔΚΜΕ ενέκρινε απόφαση με την οποία γίνεται έκκληση στα όργανα του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εργαστούν περισσότερες μέρες κατά την περίοδο των εορτών ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εξόφλησης σημαντικών ποσών από τους δήμους προς εργαζόμενους, προμηθευτές, εργολήπτες, ασφαλιστικά ταμεία κλπ., καθώς και απόφαση να ζητηθεί από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να αντιμετωπιστεί το εντεινόμενο πρόβλημα υπεξαίρεσης των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους.
Επίσης, το σώμα ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο αξιώνεται η παραμονή της 383 Μοίρας των Πυροσβεστικών Αεροσκαφών στη Θεσσαλονίκη.[voria]
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ