Τρίτη, 04/08/2020

Οι ηρωίδες της τραγωδίας του Κονέκτικατ – Οι δασκάλες που θυσιάστηκαν για να σώσουν τους μαθητές τους

 Τρεις δασκάλες προτίμησαν να βάλουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο για να σώσουν παιδιά στο σχολείο του Νιουτάουν του Κονέκτικατ

– Όλες πέθαναν από τα πυρά του μακελάρη
– Η 27χρονη Βικτόρια Σοτο μπήκε ανάμεσα στους μαθητές της και τον 20χρονο
Τρεις δασκάλες. Τρεις γυναίκες που έβαλαν τις ζωές μικρών παιδιών, πάνω από τις δικές τους. Που χωρίς να το σκεφτούν στιγμή μπήκαν μπροστά στο οπλισμένο χέρι του 20χρονου Άνταμ Λάνζα. Ήθελαν να σώσουν όσες περισσότερες παιδικές ψυχές μπορούσαν.

Είναι τρεις από τις ηρωίδες της σφαγής το Νιουτάουν του Κονέκτικατ. Δεν είναι η μόνες φυσικά…

Η διευθύντρια του σχολείου Ντον Χοτσπρανγκ 47 ετών, η ψυχολόγος του σχολείου, Μέρι Σερλαχ 56 ετών και η 27χρονη Βικτόρια Σότο, δασκάλα της πρώτης τάξης. Είναι οι τρεις από τους οκτώ ενήλικες που βρέθηκαν νεκροί.

Η Βικτόρια Σότο
Η Βικτόρια Σότο
Η Βικτόρια Σότο προσπάθησε να προστατεύσει τους μαθητές της, ρίχνοντας το σώμα της μπροστά στο όπλο του μακελάρη αποκαλύπτει η Daily Mail. Την ώρα που πυροβολήθηκε, προσπαθούσε να κρύψει τα παιδιά σε μια ντουλάπα.

Η διευθύντρια και η ψυχολόγος του σχολείου ήταν οι μοναδικές που δεν έτρεξαν να κρυφτούν κάτω από κάποιο θρανίο. Βγήκαν στον διάδρομο για να αντιμετωπίσουν πρόσωπο με πρόσωπο τον δράστη. Δε δίστασε ούτε εκείνος: τις εκτέλεσε.

Η διευθύντρια του σχολείου – ΦΩΤΟ REUTERS
Η διευθύντρια του σχολείου - ΦΩΤΟ REUTERS

Η Μέρι Σέρλαχ
Η Μέρι Σέρλαχ
Μαζί με τις δυο γυναίκες ήταν και ο πατέρας ενός μαθητή. Ήταν ο άνθρωπος που αμέσως σήκωσε το κινητό και κάλεσε την αστυνομία. Μόνο που εκείνος, μπήκε κάτω από ένα τραπέζι. «Δείλιασα» είπε στο CNN.
newsit

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ