Σάββατο, 06/06/2020

Ένας παλιός θρύλος για βαμπίρ τρομοκρατεί σέρβους χωρικούς

Ένας παλιός θρύλος τρομοκρατεί σέρβους χωρικούς

Οι κάτοικοι του χωριού Ζαρόζγιε, στη δυτική Σερβία, έχουν χάσει τον ύπνο τους. Ένας παλιός θρύλος του χωριού επέστρεψε για να τους καταδιώξει και να τους οδηγήσει… στον μανάβη για να αγοράσουν σκόρδα.

Ο τρόμος κατέλαβε το χωριό όταν κατέρρευσε, εξαιτίας ελλιπούς συντήρησης, ένας παλιος αλευρόμυλος. Σύμφωνα με την παράδοση, στον μύλο κατοικούσε ένας βρικόλακας, ο οποίος έπινε το αίμα όσων έκαναν την ατυχή επιλογή να πάνε εκεί για να αλέσουν.

Τώρα πολλοί πιστεύουν ότι η κατάρρευση του μύλου απελευθέρωσε τον βρικόλακα Σάβα Σαβάνοβιτς, ο οποίος θα κυνηγήσει τους κατοίκους του χωριού, επειδή άφησαν το σπίτι του να καταστραφεί.

Ο δήμαρχος, Μίοντραγκ Βούγιετιτς, δεν θέλει να ρισκάρει τη ζωή των κατοίκων και συνέστησε σε όλους να προμηθευθούν σκόρδα.

«Ο κόσμος ανησυχεί, γιατί όλοι ξέρουν τον θρύλο του βρικόλακα. Τώρα φοβόμαστε επειδή είναι πλέον άστεγος και αναζητεί νέο μέρος για να μείνει και, πιθανότατα, νέα θύματα. Είμαστε όλοι τρομοκρατημένοι», λέει ο κύριος Βούγιετιτς και καλεί τον κόσμο να κρεμάσει – εκτός από τα σκόρδα – και σταυρούς στα προσκέφαλα των κρεβατιών.

Πάντως, στη λαογραφία της περιοχής, ο στυγερός βρικόλακας απεικονίζεται κρατώντας στο χέρι του ένα ποτήρι που δεν περιέχει αίμα, αλλά μπίρα. Μάλλον για λόγους ποικιλίας…[newsbeast]

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ