Δεν μας φθάναν τα σκουπίδια έρχονται και απ΄την Αυστρία . . .

Το έντονο ενδιαφέρον αυστριακών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στον τομέα της διαχείρισης
απορριμμάτων, διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής εκδήλωσης, στη Βιένη, για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα αυτό, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 30 εκπρόσωποι αυστριακών εταιρειών, γεγονός που αποδεικνύει και μία αλλαγή κλίματος υπέρ της Ελλάδας…
Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οικονομικών της πόλης της Βιένης, έγινε παρουσίαση των έργων διαχείρισης απορριμμάτων τα οποία είναι σε εξέλιξη και προκηρύσσονται συνολικά στην Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή της Αττικής.
Νίκος Μαντζούφας : Η δημιουργία στην Ελλάδα πρότυπων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό μοχλό
Ευκαιρία να γίνουν αναπτυξιακός μοχλός και μάλιστα με περιβαλλοντικό όφελος, μπορεί να αποτελέσει η δημιουργία στην Ελλάδα πρότυπων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων, τονίζει ο ειδικός γραμματέας Συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα στο υπουργείο Ανάπτυξης, Νίκος Μαντζούφας, σε σημερινές δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, όπου σε ειδική εκδήλωση, με συμμετοχή πάνω από 30 εκπροσώπων αυστριακών επιχειρήσεων, παρουσίασε τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων τα οποία είναι σε εξέλιξη και προκηρύσσονται συνολικά στην Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή της Αττικής.
Αυτή τη στιγμή, τα έργα αυτά είναι τα μεγαλύτερα και αντίστοιχοι διαγωνισμοί εξελίσσονται σε μια σειρά περιοχών, σχεδόν στο σύνολο της Ελλάδας, και στόχος αυτών των δράσεων είναι να επιτευχθούν πρότυπες μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων που θα σέβονται το περιβάλλον και την υγεία, ενώ θα παράγουν και θέσεις εργασίας αλλά ακόμη και προϊόντα, επισημαίνει.
Σύμφωνα με τον κ. Μαντζούφα, είναι μια ευκαιρία αυτό το οποίο σήμερα καταλήγει να μην είναι ανοικτή οικονομία, να μην είναι μια οικονομία που παράγει θέσεις εργασίας και οικονομική δραστηριότητα, αλλά παράνομες εναποθέσεις, να γίνει πραγματικά, με περιβαλλοντικό όφελος, αναπτυξιακός μοχλός.
Χαιρετίζοντας το έντονο ενδιαφέρον που επιδείχτηκε από αυστριακής πλευράς, με τη συμμετοχή πολλών εταιρειών στη σημερινή εκδήλωση στη Βιέννη, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρει πως αυτό δείχνει και μια αλλαγή κλίματος που υπάρχει για την Ελλάδα, η οποία δεν φαντάζει πλέον ως μια περίπτωση του μακρινού Νότου, αλλά είναι πλέον μια περίπτωση στο Κέντρο της Ευρώπης.
Ένα κλίμα εμπιστοσύνης με πραγματικές επενδυτικές ευκαιρίες, με σημαντικό περιβαλλοντικό όφελος για την Ελλάδα, δείχνει να υπάρχει και να μπορέσει να υλοποιηθεί, σημειώνει.
Σε σχέση με την πρόσφατη προκήρυξη των τεσσάρων διαγωνισμών που αφορούν τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή της Αττικής και που παρουσιάστηκαν στη σημερινή εκδήλωση στη Βιέννη, αναφέρει πως αυτά υπερβαίνουν τα 350 εκατ. ευρώ και μέρος αυτών θα είναι συγχρηματοδοτούμενο από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, παράλληλα αναζητούνται και ιδιωτικοί πόροι, ενώ η συνολική αξία των συμβάσεων υπερβαίνει το 1,5 δισ. ευρώ και η χρονική περίοδος είναι περίπου 25 χρόνια, προσθέτει.
Ο ίδιος θεωρεί εφικτό μέχρι τέλους του 2013 να υπάρξουν ανάδοχοι για τα έργα, για την κατασκευή των οποίων εκτιμάται ρεαλιστικά πως θα απαιτηθούν δύο χρόνια, “έργα που έχουν μια πολυπλοκότητα αλλά θα μείνουν για μια ζωή”.
Ανοικτό και βασικό κριτήριο στη δεύτερη φάση επιλογής αναδόχου θα είναι το ότι η τεχνολογία του και η λύση του πρέπει να κινείται απολύτως εντός των ευρωπαϊκών προτύπων, να είναι δοκιμασμένη εντός της ΕΕ, ταυτόχρονα όμως να έχει χαμηλό τίμημα προς το δημότη-πολίτη για την περίοδο λειτουργίας.
Ο ειδικός γραμματέας Συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα αναφέρει πως πρόκειται να δημιουργηθούν πάνω από χίλιες θέσεις εργασίας, ενώ κατά την κατασκευαστική περίοδο οι θέσεις εργασίας θα είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες.
kafeneio-gr.blogspot.com


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Πως αμείβεται η ημέρα του Αγίου Πνεύματος

31/05/2023, 10:38 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα οι αιτήσεις για 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού

30/05/2023, 10:31 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Τεχνική εταιρεία ζητά να προσλάβει ηλεκτρολόγους τεχνίτες και βοηθούς για εργασία

24/04/2023, 2:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γεώργιος Δούβαλης νέος υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας

19/03/2023, 6:12 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites