Παναθηναϊκός: «Τρέχουν» οι εξελίξεις…Κάποιοι οδηγούν την ομάδα σε πέτρινα χρόνια

Η επιστροφή των «πράσινων» στη βάση τους, από την Πέμπτη (27/12), αναμένεται να δρομολογήσει τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.
Αποχωρήσεις και μεταγραφικά στο προσκήνιο.

Οι μέρες ξεκούρασης έφεραν και την ηρεμία στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού καθώς μετά την… τρικυμία που προκλήθηκε την τελευταία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, η… σκόνη έχει καταλαγιάσει στην Παιανία και πλέον η διοίκηση καλείται να δρομολογήσει τις εξελίξεις στα ζητήματα που αφορούν το «τριφύλλι» και είναι αρκετά σοβαρά.

Κυριότερο όλων είναι το θέμα της εκκαθάρισης στο ρόστερ αλλά και της ενίσχυσης που δεδομένα θα γίνει παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. Ο Γιάννης Αλαφούζος και τα υπόλοιπα μέλη της διοικούσας επιτροπής πήραν τις αποφάσεις τους στις απανωτές συνεδριάσεις που είχαν πριν τα Χριστούγεννα και αναμένεται να θέσουν σε εφαρμογή το πλάνο τους, με αποδεσμεύσεις, μειώσεις αλλά και μεταγραφές ποδοσφαιριστών να είναι σε πρώτο πλάνο.

Ο Μπουμσόνγκ, ο Λάζαρος και οι μειώσεις

Στην παρούσα φάση τα δυο ονόματα που δείχνουν να είναι πολύ κοντά στην έξοδο από την Παιανία είναι αυτά των Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Για τον 32χρονο Γάλλο, τα δεδομένα είναι γνωστά. Ο Δημήτρης Γόντικας ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις με τον εκπρόσωπό του, Φρεντερίκ Γκερά, και φαίνεται ότι οι δυο πλευρές είναι πολύ κοντά στη συμφωνία. Όταν αυτή επιτευχθεί οριστικά, τότε ο Μπουμσόνγκ θα μείνει ελεύθερος και το πιθανότερο είναι να επιστρέψει στην πατρίδα του για να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό, θεωρείται πολύ δύσκολο να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και για αυτό έχει αρχίσει να αναζητά αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Χριστοδουλόπουλος αναμένεται να φέρει πρόταση από την Ιταλία και το πιθανότερο είναι αυτή να προέρχεται από τη Γένοβα και τη Σαμπντόρια. Στην Ιταλία γίνεται καθημερινά λόγος για το ενδιαφέρον των «μπλου τσεριάτι» προς το πρόσωπο του διεθνούς άσου και σύντομα αναμένονται εξελίξεις και σε αυτό το «μέτωπο». Από εκεί και πέρα, με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών στους οποίους θα προταθεί μείωση αποδοχών.

Η περίπτωση του Σεμπάστιαν Λέτο παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία, καθώς δεν δέχεται να λύσει το συμβόλαιό του εάν του καταβληθούν όχι μόνο όσα χρήματα προβλέπονται για φέτος, αλλά και μεγάλο μέρος της επόμενης χρονιάς. Από τον Παναθηναϊκό θα του προτείνουν μείωση αποδοχών, αλλά με ταυτόχρονη επέκταση του συμβολαίου του ως το 2015. Για τον Λουκά Βύντρα υπάρχει αλλαγή στάσης, καθώς θα του προταθεί μείωση 50% στις αποδοχές του, ωστόσο κάτι ανάλογο είχε απορρίψει το περασμένο καλοκαίρι. Και μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η αντίδρασή του αναμένεται με ενδιαφέρον. Για τον Μπρούνο Φορναρόλι οι «πράσινοι» αναζητούν ομάδα στη Λατινική Αμερική για να τον δώσουν δανεικό, καθώς εκεί έχει καλό όνομα, αλλά και για να ελευθερώσουν θέση ξένου στο ρόσερ.

Ο Καζιγιάμα, ο Γιαννιώτας και οι νέοι…

Η θέση που πρέπει να ελευθερωθεί άλλωστε έχει βρει ήδη τον… νέο της κάτοχο. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιοχέι Καζιγιάμα ο οποίος θα είναι κι η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού για τον Ιανουάριο. Ο Ιάπωνας έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Παναθηναϊκό, ενώ κι οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» έχουν έρθει σε συμφωνία με την Τόκιο FC στην οποία ανήκει ο παίκτης, για το δανεισμό του ως το καλοκαίρι. Μάλιστα την Πέμπτη (27/12) ο Καζιγιάμα αναμένεται στην Αθήνα έτσι ώστε να αρχίσει προπονήσεις στην Παιανία με τη νέα του ομάδα και να ενσωματωθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα στα πλάνα του Ρότσα.

Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον υπάρχει για τον νεαρό εξτρέμ του Άρη, Γιάννη Γιαννιώτα. Ο παίκτης έχει περάσει από το «μικροσκόπιο» του προπονητή του Παναθηναϊκού ο οποίος έχει δώσει το «ΟΚ» για την απόκτησή του, ενώ δεν θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση. Το οικονομικό δεν αναμένεται να αποτελέσει εμπόδιο, αφού η ρήτρα που έχει στο συμβόλαιό του με τους «κίτρινους» δεν ξεπερνά τις 150.000 ευρώ, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Γιαννιώτας θα αποκτηθεί δεδομένα στην περίπτωση που υπάρξει μεταγραφή του Χριστοδουλόπουλου στου εξωτερικό.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ρότσα θα προσπαθήσει να βελτιώσει κι άλλο την εικόνα της ομάδας του, βασιζόμενος τόσο στις προσθήκες όσο και στη στελέχωση του «τριφυλλιού» με τα νεαρά παιδιά από την ακαδημία τα οποία δείχνουν να βρίσκουν πλέον σταθερά θέση την πρώτη ομάδα και μοιάζουν έτοιμα να αποτελέσουν το μέλλον του Παναθηναϊκού.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites