Πέμπτη, 22/10/2020

Κινητά τηλέφωνα πέντε αισθήσεων

Η IBM λέει ότι σύντομα θα έχουν όραση, όσφρηση, ακοή, αφή και γεύση!!
Τα κινητά του 2018 θα έχουν όλες τις…ανθρώπινες αισθήσεις
Νέα Υόρκη 
Η IBM έδωσε στη δημοσιότητα μια έκθεση στην οποία καταγράφονται οι προβλέψεις της για την επόμενη γενιά των κινητών τηλεφώνων. Ο γίγαντας της βιομηχανίας των υπολογιστών υποστηρίζει ότι σε πέντε χρόνια τα κινητά τηλέφωνα θα διαθέτουν όλες τις αισθήσεις! Θα έχουν όραση, όσφρηση, ακοή αφή ακόμη και γεύση.
Αν οι εκτιμήσεις της IBM επιβεβαιωθούν, το 2018 θα κρατάμε στα χέρια μας κινητά τηλέφωνα που θα μοιάζουν με τα gadgets που χρησιμοποιούν οι πρωταγωνιστές ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Οι ειδικοί της αμερικανικής εταιρείας κάνουν λόγο για συσκευές που θα μιμούνται και θα «επαυξάνουν» τις αισθήσεις μας. Με τον όρο «επαυξημένη πραγματικότητα» (augmented reality) περιγράφεται ένα πεδίο εφαρμογών,  πυρήνας των οποίων είναι η προβολή τρισδιάστατων εικόνων πάνω σε διάφορες επιφάνειες οι οποίες συνθέτουν το πραγματικό και το εικονικό.
Κινητά με αφή
Σύμφωνα με την IBM τα κινητά το 2018 θα μας επιτρέπουν να «ακουμπάμε» κάτι που βλέπουμε στην οθόνη, δηλαδή οι συσκευές θα αποκτήσουν… αφή. Θα μπορούμε για παράδειγμα, να αγγίζουμε ένα ρούχο που επιθυμούμε να αγοράσουμε online.
«Θα μπορούμε να αισθανθούμε την απαλότητα των σεντονιών που βλέπουμε σε ένα κατάλογο  και να μην περιοριζόμαστε στις περιγραφές που τα συνοδεύουν. Παρακολουθώντας την εξέλιξη της τεχνολογίας από τη στιγμή που ξεκίνησε η ηλεκτρονική επανάσταση είναι εκπληκτικό το πόσο μεγάλη πρόοδος επιτεύχθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» αναφέρει ο Μπερνάρντ Μεγιέρσο, στέλεχος της IBM.
Ακοή, όσφρηση και γεύση
Μια ακόμη ικανότητα που θα έχουν τα κινητά τηλέφωνα σε λίγα χρόνια, σύμφωνα με την IBM, θα είναι η αυξημένη γνωστικότητα τους. Με απλά λόγια δεν θα κοιτούν απλά μια εικόνα αλλά θα καταλαβαίνουν και τι δείχνει. Θα έχουν επίσης ακοή η οποία όχι μόνο θα είναι οξυμένη αλλά θα μπορούν να ακούν και να αντιλαμβάνονται την ταυτότητα ήχων τους οποίους είτε δεν «πιάνει», είτε δεν μπορεί να επεξεργαστεί το ανθρώπινο αυτί. Θα μπορούν επίσης να λειτουργούν ως μεταφραστές. Να ακούνε και να αναγνωρίζουν διάφορες γλώσσες ακόμη και τοπικές διαλέκτους.
Τα επόμενης γενιάς κινητά θα διαθέτουν επίσης την αίσθηση της όσφρησης. Θα έχουν ενσωματωμένους διαφόρους αισθητήρες που θα μπορούν να αναγνωρίζουν οσμές. Η όσφρηση των κινητών θα είναι τόσο ισχυρή και προηγμένη που θα μπορεί να οσμίζεται τα βακτήρια στην αναπνοή μας και να διαπιστώνει αν κινδυνεύουμε να αρρωστήσουμε.
Θα διαθέτουν τέλος «ψηφιακή γεύση» όπως την ονομάζουν οι ειδικοί της IBM η οποία θα βοηθά τους κατόχους τους ώστε να διατρέφονται με τον καλύτερο και πιο αποδοτικό τρόπο. Θα μπορούν να υποδεικνύουν στον κάτοχο διαιτολόγια που θα καλύπτούν τις ανάγκες τους σε θερμίδες, βιταμίνες κλπ ενώ ταυτόχρονα θα καλύπτουν και τις γευστικές προτιμήσεις τους.[troktiko]
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ