Κυριακή, 22/09/2019

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ:Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ – Κατάλληλος για πρωθυπουργός ο Τσίπρας

Δυσοίωνο προβλέπουν το μέλλον για τους ίδιους και τη χώρα οι Έλληνες, οι οποίοι δεν είναι ευχαριστημένοι από τη ζωή τους, θεωρούν ότι οδεύουμε στη λάθος κατεύθυνση και ότι δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο χρεοκοπίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Metron Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Στην συντριπτική πλειοψηφία τους, οι ερωτώμενοι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση, όμως μόλις ένας στους τρεις θέλει πρόωρες εκλογές.

Στην πρόθεση ψήφου, δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες (22% έναντι 19,8% της Ν.Δ.), ενώ προηγείται επίσης κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες (29,5%, έναντι 26,5% της Ν.Δ.) στην αναγωγή ψήφου επί των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Στην παράσταση νίκης, η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται με 46% έναντι 26% της Ν.Δ, ενώ για πρώτη φορά ο Α. Τσίπρας ισοβαθμεί στην πρώτη θέση (20%) με τον Α. Σαμαρά στο ερώτημα «ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό».

Αν και καταλληλότερος για πρωθυπουργός ψηφίζεται ο «Κανένας» με ποσοστό 39%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι η πρώτη φορά που αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φθάνει σε ποσοστό εν ενεργεία πρωθυπουργό, ο οποίος συνήθως διατηρεί την πρώτη θέση, έστω κι αν το κόμμα του υπολείπεται της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου:

– ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22%

– η ΝΔ 19,8%

– το ΠΑΣΟΚ 5%

–  οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6%

– η Χρυσή Αυγή 9%

– η ΔΗΜΑΡ 4,5%

– το ΚΚΕ 4,1%

Στο 25,5% οι αναποφάσιστοι, τα λευκά/ άκυρα και όσοι δεν θέλουν να απαντήσουν.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται πρώτος σε δημοτικότητα με ποσοστό 40%, ενώ ακολουθούν ο  ο Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης με 35%.

Σε ερώτηση για το Μνημόνιο, το 64% δηλώνει ότι «πρέπει να προχωρήσουμε στην καταγγελία του γιατί απέτυχε», ενώ το 27% «να το τηρήσουμε, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να το βελτιώσουμε». «Δεν ξέρω/ δεν απαντώ» δηλώνει το 9%.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ