Δείτε σπάνιες εικόνες απο την άγνωστη γαλλική ταινία της Τζένης Καρέζη [φωτο]

Όταν η Καρέζη ήθελε να κάνει καριέρα στο εξωτερικό 47 χρόνια πριν!


Με αφορμή το λεύκωμα που θα κυκλοφορήσει” Τζένη Καρέζη- είκοσι χρόνια μετά”, από το …ίδρυμα που φέρει το όνομα της, κάνουμε το δικό μας μικρό αφιέρωμα στα πιο όμορφα μάτια του ελληνικού σινεμά.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 βρίσκεται στο απόγειο της δόξας της. Έχει δικό της θίασο και οι ρόλοι στον κινηματογράφο διαδέχονται ο ένας τον άλλο. Είναι το πιο περιζήτητο μελαχρινό κορίτσι που αγαπάει ο φακός και το κοινό. Την πλησιάζει ο Έλληνας παραγωγός της ταινίας και της προτείνει τον πρώτο ρόλο στην ταινία. Έτσι λοιπόν το 1965 γυρίζει την μια και μοναδική της ξενόγλωσση ταινία “une balle au Coeur” (μια σφαίρα στην κάρδια).Ελληνογαλλική παραγωγή των εταιριών CMS και Λεμπέσης φιλμ .Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Jean Daniel Pollet .Το φιλμ είναι έγχρωμο ,ενώ η μουσική επένδυση και τα τραγούδια είναι του Μίκη Θεοδωράκη. Πρωταγωνιστούν : ο Sammy Fray, η Françoise Hardy, η Τζένη Καρέζη, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Σωτήρης Μουστάκας, ο Σπύρος Φωκάς, ο Ζαννίνο, ο Νίκος Τσαχιρίδης και πολύ άλλοι. Προβλήθηκε στην Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και σε πρώτη προβολή ταυτόχρονα στην Αθήνα. Τελικά η ταινία δεν έκανε επιτυχία, γιαυτό έμεινε και στα συρτάρια. Δεν προβλήθηκε ποτέ από τότε στην ελληνική τηλεόραση. Μια μοναδική προβολή έγινε μόνο πριν μερικά χρόνια στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης σε ένα αφιέρωμα στον σκηνοθέτη της.

Ας απολαύσουμε λοιπόν μερικά καρέ της ταινίας με το λαμπερό αυτό πλάσμα που φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites