Τρίτη, 07/04/2020

ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ: Κράτησαν και μισθούς και αυτοκίνητα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής!

– Ο βουλευτής Παύλος Σιούφας καταγγέλει την Χρυσή Αυγή για ανειλικρίνεια

– Μόνο ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει δώσει το αυτοκίνητο σε εξαμελή μονογονεϊκή οικογένεια
– Ο μισθός αντισυνταγματάρχη που έλεγαν ότι θα παίρνουν δεν αντιστοιχεί σε αυτά που μπαίνουν στην τσέπη τους
– Αμοίβονται κανονικά από επιτροπές και λαμβάνουν όλα τα επιδόματα
Η πραγματικότητα διαψεύδει τα όσα έλεγαν προεκλογικά οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, οι βουλευτές μας είπαν την μισή αλήθεια. Την άλλη μισή, όπως και την βουλευτική τους αποζημίωση και το αυτοκίνητο που τους παρέχει η Βουλή τα κράτησαν για τους εαυτούς τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι βουλευτές του κόμματος κράτησαν τα 2.000 ευρώ το μήνα από τη συνολική βουλευτική αποζημίωση (περίπου 4.500 ευρώ) και τα υπόλοιπα χρήματα παραδίδονται κάθε πρώτη του μηνός στο κόμμα.

Ωστόσο, προεκλογικά έλεγαν ότι θα παιρνουν «μισθό αντισυνταγματάρχη, ο οποίος δεν υπερβαίνει -χωρίς τέκνα- τα 1.400 ευρώ καθαρά μηνιαίως.

Σύμφωνα με την εφημερίδα επίσης, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν παρέδωσαν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα, με εξαίρεση τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος παραχώρησε το δικό του σε εξαμελή μονογονεϊκή οικογένεια. Τα υπόλοιπα οχήματα κρατήθηκαν «για τις ανάγκες του κόμματος, των τοπικών οργανώσεων και για κοινωνικό έργο».

Ένας από τους βουλευτές – τους λίγους – που έχουν αποποιηθεί όλα τα προνόμια, ο βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Σιούφας, καταγγέλλει στον Ελεύθερο Τύπο τη Χρυσή Αυγή για ανειλικρίνεια.

«Το καθένα από τα ενοικιαζόμενα βουλευτικά αυτοκίνητα κοστίζει 1.200 ευρώ το μήνα στο ελληνικό Δημόσιο για όσους έχουν εκλεγεί στην περιφέρεια. Οι χρυσαυγίτες τα χρησιμοποιούν κανονικότατα για τις προσωπικές τους ανάγκες. Ακόμα και σε πολύτεκνους, που τα έχουν ανάγκη, να τα έδιναν, οι άνθρωποι αυτοί δεν θα μπορούσαν να τα συντηρήσουν, διότι πρόκειται για πολυτελή και πολυδάπανα οχήματα. Ο μέσος Έλληνας σίγουρα δεν κυκλοφορεί με αυτά», κατέληξε ο κ. Σιούφας.

Επίσης, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους παίρνουν κάθε μήνα:

– επίδομα γραφείου
– ατέλειες για τα τηλέφωνά τους
– αεροπορικά εισιτήρια για τις περιφέρειές τους
– επίδομα κίνησης
και
– αμοιβή για συμμετοχή σε επιτροπές και θερινά τμήματα
newsit

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ