Τρίτη, 18/02/2020

Οι Τούρκοι «στήνουν» πυρηνικό σταθμό δίπλα στην Ελλάδα!

Οι τούρκοι σχεδιάζουν να κατασκευάσουν πυρηνικό σταθμό σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνοτουρκικά σύνορα!

Οι γείτονες μας έχουν στόχο να διαθέτουν 3 πυρηνικούς σταθμούς μέχρι το 2023. Οι θέσεις των 2 σταθμών έχουν ήδη καθοριστεί. Ο πρώτος ήδη κατασκευάζεται από τους Ρώσους στην περιοχή Άκκουγιου της Νότιας Τουρκίας . Ο δεύτερος θα χτιστεί στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας στη Σινόπι.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Zaman, o τρίτος πυρηνικός σταθμός ενδέχεται να κατασκευαστεί στην περιοχή Ιγνέανατα, στην πόλη Κιρκλάρελι (Σαράντα Εκκλησιές) στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Αυτή η περιοχή αν οριστικοποιηθεί απέχει λιγότερο από 100 χιλιόμετρα από την Ορεστιάδα, με ένα πυρηνικό ατύχημα να επηρεάζει άμεσα τη χώρα μας!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του onalert, δεύτερη περιοχή που ενδέχεται να κατασκευαστεί ο τρίτος πυρηνικός σταθμός ενδέχεται να είναι στην περιοχή Ντούζτζε κοντά στη Νικομήδεια, αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες.
Η περιοχή Ιγνέαντα, θεωρείται σε πλεονεκτική θέση και λόγω της γειτνίασης στα δίκτυα ηλεκτροδότησης προς τη Κωνσταντινούπολη.
Μόνο που αυτός ο πυρηνικός σταθμός βρίσκεται κοντά στην Ελλάδα και οποιοδήποτε ατύχημα θα επηρεάζει την χώρα μας όσο θα επηρεάζει και την Κωνσταντινούπολη.
newsbomb

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ