Ο Παπακωνσταντίνου έβαλε χέρι στην λίστα-Έσβησε ονόματα συγγενών του

Σάλος έχει ξεσπάσει με τη «Λίστα Λαγκάρντ», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετίζεται με τα 3+1 πρόσωπα που είχαν αφαιρεθεί από την αρχική λίστα και εμφανίζονται στην αυθεντική -που έστειλαν οι γαλλικές αρχές- ενώ σχετίζονται με τραπεζικό λογαριασμό με 1,2 εκατ. δολάρια!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου φαίνεται είναι συγγενής με τα πρόσωπα που όπως φαίνεται αφαιρέθηκαν από τη Λίστα Λαγκάρντ όταν εκείνη έφτασε στην Ελλάδα πριν δύο χρόνια. Όπως ανέφερε το iefimerida.gr κατά τη διασταύρωση των στοιχείων του Taxis με τα ονόματα της νέας πρωτότυπης «λίστας Λαγκάρντ», οι οικονομικοί εισαγγελείς εντόπισαν μία διαφοροποίηση «που αφορά τρία νέα ονόματα, και ένα ακόμα».

Δύο λογαριασμοί – 1,2 εκατ. δολάρια

Τα τέσσερα αυτά ονόματα, που δεν κατονομάζονται, συνδεόνται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς της HSBC που είχαν ανοιχτεί και κινούνταν από το 1997 έως το 2007. Ο ένας εκ των δύο λογαριασμών περιέχει το ποσό των 1.226.000 δολαρίων ενώ ο άλλος είναι ανενεργός και δεν αναφέρεται ποσό.

Ουσιαστικά, από την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ είχαν αφαιρεθεί τρία αρχεία, που αντιστοιχούν σε τρία και ένα ακόμα πρόσωπα που είναι συγγενείς παλιού πολιτικού, που διετέλεσε βουλευτής και υπουργός, και ο οποίος έχει αποβιώσει.

Κατά τη διασταύρωση των στοιχείων οι εισαγγελείς ανακάλυψαν πως οι δύο επίμαχοι τραπεζικοί λογαριασμοί συνδέονται με τη σύζυγο συγγενικού προσώπου, που παραπέμπει σε πολιτικό. Το πολιτικό αυτό πρόσωπο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παρέλαβε από την Κριστίν Λαγκάρντ την αρχική λίστα.

Εισαγγελείς: Κάποιος στην Ελλάδα έβαλε χέρι στην αυθεντική λίστα

Όπως ελέχθη χαρακτηριστικά απο εισαγγελικούς κύκλους «κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία». Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι δεν υπάρχει άλλη διαφοροποίηση στη δεύτερη λίστα, που παρελήφθη εσχάτως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, τόνιζαν, οι γαλλικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι η λίστα που έστειλαν τώρα είναι ίδια που παραδόθηκε πριν δύο χρόνια στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επομένως η αλλοίωση έγινε στην Ελλάδα.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών αφαίρεσε τα συγγενικά του πρόσωπα από τη λίστα που του έδωσε η κυρία Λαγκάρντ.

Η Οδύσσεια της λίστας Λαγκάρντ από εδώ και πέρα

Υπενθυμίζεται πως οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στο διαβιβαστικό έγγραφό τους προς τον Άρειο Πάγο δεν περιλαμβάνουν κανένα πόρισμα από τη σύγκριση των δύο λιστών, ζητούσαν όμως την παραπομπή του στη Βουλή.

Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, θα διαβιβάσει το έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα το διαβιβάσει στον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκο και στον Πρόεδρο της Βουλής.

Η Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, θα διαβιβάσει ολόκληρη την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ και στους πολιτικούς αρχηγούς για να ενημερωθούν για το περιεχόμενό της.

Τι έλεγε ο Παπακωνσταντίνου στις 24 Οκτωβρίου

Υπενθυμίζεται πως όταν εκλήθη στη Βουλή στις 24 Οκτωβρίου, ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε αρνηθεί τα πάντα λέγοντας ότι δεν ανέχεται να ακούει για αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

Τότε ο ίδιος ο πρώην Υπουργός Οικονομικών είχε πει το απίστευτο ότι έδωσε το CD με τη λίστα στο γραφείο του για φύλαξη και έκτοτε δεν ξέρει που είναι: «Δεν ανέχομαι να υπάρχει η ιστορία περί αλλοίωσης της λίστας.Έγινε αντίγραφο του ηλεκτρονικού αρχείου που ήρθε από τη Γαλλία σε μορφή CD. Ζήτησα να γίνει αντίγραφο σε μορφή usb γιατί είναι πιο ασφαλές. Στον κ. Διώτη έδωσα αυτό το usb.Το αρχικό υλικό μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη εμπιστευτική στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι. Λυπάμαι αλλά δεν ξέρω που είναι. Να ζητήσουμε να ξανασταλεί από την Γαλλία η λίστα για να σταματήσει η σπέκουλα».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites