Κυριακή, 22/09/2019

Φοιτητές έκλεισαν στο γραφείο του τον αντιπρύτανη

Διαμαρτυρήθηκαν για το νέο κανονισμό λειτουργίας της Εστίας Καλαμαριάς

Διαμαρτυρία στην πρυτανεία του πανεπιστημίου Μακεδονίας, πραγματοποιούν φοιτητές της Εστίας Καλαμαριάς, οι οποίοι ζητούν να αποσυρθεί ο νέος κανονισμός λειτουργίας της εστίας, που συνέταξαν οι πρυτανικές αρχές.

Οι φοιτητές της Εστίας συγκεντρώθηκαν έξω από την πρυτανεία, όπου περιόρισαν μέσα στο γραφείο του τον αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών υποθέσεων, Χρήστο Κωνσταντάτο, στον οποίο καταλογίζουν αδιαφορία σε ό,τι αφορά την προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν μαζί του για τα αιτήματά τους σχετικά με το νέο κανονισμό.

Οι φοιτητές με απόφαση της γενικής συνέλευσης των εστιών πραγματοποιούν κατάληψη στα γραφεία της διεύθυνσης της Εστίας, από τις 18 Οκτωβρίου, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα συγκέντρωσαν υπογραφές από την φοιτητική κοινότητα του πανεπιστημίου Μακεδονίας για την απόσυρση του νέου εσωτερικού κανονισμού, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. 

Υποστηρίζουν ότι ο νέος κανονισμός καταργεί τον κοινωνικοοικονομικό χαρακτήρα της εστίας και ζητούν να μην πραγματοποιείται «ετήσια διαγραφή» των οικότροφων, να υπάρχει δυνατότητα παραμονής στην εστία για 5 χρόνια, να καταργηθεί το ετήσιο ποσοστό αύξησης των εισοδημάτων των οικότροφων κατά 3%.

Ο νέος κανονισμός προβλέπει αξιολόγηση των αιτήσεων κάθε χρόνο, δικαίωμα στέγασης μόνο για τα χρόνια κανονικής φοίτησης, καθώς επίσης οι δικαιούχοι να έχουν περάσει κατά 50% τα προβλεπόμενα μαθήματα ανά εξάμηνο.

Σύμφωνα με τον πρύτανη, Γιάννη Χατζηδημητρίου, ο κανονισμός έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, αλλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί εξαιτίας της κατάληψης των φοιτητών στις εστίες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν οι 40 νέοι φοιτητές των εστιών που έγιναν δεκτοί με βάση το νέο κανονισμό.

Υπουργική απόφαση (2011) προβλέπει την υπαγωγή των αρμοδιοτήτων οργάνωσης και λειτουργίας της φοιτητικής Εστίας Καλαμαριάς από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας στο πανεπιστήμιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ