Κυριακή, 22/09/2019

Ποια ελληνική εταιρία τροφίμων έβαλε λουκέτο μετά από 74 χρόνια

“Αυλαία” έριξε μετά από 74 χρόνια ιστορίας, η βιομηχανία κρεάτων….

Αφοι Κ. Ντιροκάλτση, γνωστή στο καταναλωτικό κοινό από την σήμανση Diro. …
Όλα ξεκίνησαν το 1938, στα Τρίκαλα και σε ένα μικρό εργαστήρι χωρίς φίρμα. Τότε το όνομα Ντούλας Ντιροκάλτσης Λουκάνικα Χωριάτικα Τρικαλινά, ελάχιστοι το ήξεραν, όπως και αυτό το είδος των τροφίμων. Ο Ντούλας Ντιροκάλτσης ήταν ωστόσο ο άνθρωπος που επέβαλλε το “σήμα κατατεθέν” του “Τρικαλινού χωριάτικου Λουκάνικου”.
Από τις αρχές της δεκαετίας του ’70, το εργαστήρι πήρε όνομα, αφού ανέλαβαν οι υιοί Ντούλα Ντιροκάλτση (Βάιος και Στέλιος) και ίδρυσαν την εταιρία Αφοι Κ. Ντιροκάλτση. Η βιομηχανία κρέατος Αφοι Κ. Ντιροκάλτση, με τον διακριτικό τίτλο Diro, προσέφερε στον καταναλωτή πάνω από 120 είδη αλλαντικών – κονσερβών και κρεατοσκευασμάτων.
Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονταν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας, οι οποίες βρίσκονται στο 8ο χιλιόμετρο Τρικάλων-Καλαμπάκας. Οι ανάγκες της επιχείρησης για επέκταση των δραστηριοτήτων της αλλά και η αυξανόμενη ζήτηση από την αγορά οδήγησε στη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου σε ιδιόκτητο οικόπεδο 20.000 τ.μ. , με το χώρο παραγωγής και τους αποθηκευτικούς χώρους, τα ψυγεία και τα γραφεία της διοίκησης να καταλαμβάνουν 4.000 τ.μ.
Ωστόσο, η δύσκολη οικονομική συγκυρία οδήγησε την εταιρεία Diro ΑΒΕΕ στο οδυνηρό λουκέτο.
troktiko.eu

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ