Δευτέρα, 01/06/2020

Δύο δισ. θα χάσει την επόμενη 30ετία το Δημόσιο από διόδια Εγνατίας

Δύο δισ. ευρώ θα χάσει την επόμενη 30ετία το Δημόσιο από τα διόδια της Εγνατίας οδού, εξαιτίας της “μνημονιακής παραχώρησης” του οδικού άξονα σε ιδιώτη, ενώ, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν  οι εργαζόμενοι στην “Εγνατία Οδό Α.Ε.”

“Η Εγνατία Οδός Α.Ε. μεθοδικά αποδομείται και θυσιάζεται στον βωμό των μνημονιακών δεσμεύσεων καθώς η παραχώρηση του άξονα, όπως και των καθέτων του, σε ιδιώτη, όχι μόνο δεν θα ωφελήσει το δημόσιο συμφέρον με οικονομικούς όρους, αλλά θα το βλάψει, αφού αυτό το μεγάλο έργο θα δοθεί στον παραχωρησιούχο ‘καθαρό’ από τα δάνεια των 600 εκατ. ευρώ που το βαραίνουν και με περισσότερους σταθμούς διοδίων από ό,τι αρχικά προβλεπόταν”, τόνισαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στα σχέδια της τρικομματικής κυβέρνησης και ανακοίνωσαν ότι ήδη προετοιμάζονται να υποδεχτούν την προκήρυξη του σχετικού διεθνούς διαγωνισμού με νέες προσφυγές στη δικαιοσύνη, υπενθυμίζοντας ότι ήδη έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και την Ε.Ε.Ο γ.γ. του συλλόγου Παν. Πανέτσος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν την Εγνατία Οδό Α.Ε. “έναν θεσμικά κατοχυρωμένο ρόλο στην εποπτεία του ιδιώτη παραχωρησιούχου, ειδικά στα θέματα συντήρησης, παρότι παραμένουμε κατά της παραχώρησης.
Τόσο η παραχώρηση, όσο και η αφαίρεση από την Εγνατία της εποπτείας των έργων των δύο αξόνων, του Ε 65 και του Μαλιακός-Κλειδί, θα είναι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, ενώ πιθανό είναι, αν προχωρήσει η επιβολή διοδίων στους κάθετους άξονες, κάτι που δεν προβλέπεται στη σύμβαση με την Ε.Ε. που συγχρηματοδότησε το έργο, να κληθεί η Ελλάδα να επιστρέψει επιδοτήσεις”.
prionokordela

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ