Τρίτη, 26/05/2020

Με τα όπλα της μητέρας του θέρισε 26 ζωές ο μακελάρης του Κονέκτικατ

Ένα παιδί έξυπνο, αλλά μοναχικό. Έτσι περιγράφουν τον μακελάρη του Κονέντικατ, τον 20χρονο Άνταμ Λάνζα, όσοι τον γνώριζαν.
Κανείς δε μπορεί να καταλάβει τι όπλισε το χέρι του και τον οδήγησε, σε κατάσταση αμόκ, να σκορπίσει το θάνατο το δημοτικό σχολειό του Νιουτάουν, στο Κονέκτικατ.

Άφησε πίσω του 26 νεκρούς. Ανάμεσά τους, 20 παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών. Μετά, αφαίρεσε τη ζωή του. Η αστυνομία αναζητά τα κίνητρα του, αλλά ακόμη οι έρευνες κινούνται στο σκοτάδι. Ίσως να μπορεί να δώσει απαντήσεις ο 24χρονος αδερφός του, Ράιαν, ο μοναδικός από την οικογένεια Λάνζα που βρίσκεται ακόμη στη ζωή.

Ο 20χρονος μακελάρης Άνταμ Λάνζα
Ο 20χρονος μακελάρης ξεκίνησε το λουτρό αίματος από το σπίτι όπου διέμενε με τη μητέρα του, κοντά στο δημοτικό σχολείο όπου εκείνη δίδασκε. Έμεναν μαζί από το 2008, όταν οι γονείς του χώρισαν. Ο πατέρας του, τον οποίο επίσης σκότωσε, στο σπίτι που έμενε στο Νιου Τζέρσεϊ.

Η μητέρα του, ήταν το πρώτο του θύμα. Την πυροβόλησε και στη συνέχεια πήρε τρία από τα όπλα της κι έφυγε. Έφτασε στο δημοτικό σχολείο με το αυτοκίνητό της.

Μπήκε μέσα και εκτέλεσε δυο τάξεις. Στη συνέχεια, έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε. Ίσως κατάλαβε τι είχε κάνει. Σε αυτό δε μπορεί να απαντήσει κανείς. Ίσως να μη μπορέσει ποτέ…

Ανάμεσα στα παιδιά που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο δημοτικό σχολείο του Νιουτάουν ήταν και τρία Ελληνόπουλα. Όλα είναι καλά στην υγεία τους. Σωματικά τουλάχιστον.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σταύρος Παπαγερμανός, στο σχολείο διδάσκουν και δυο ομογενείς δασκάλες, οι οποίες κατάφεραν να διασωθούν, όπως και μια βιβλιοθηκάριος. Και τα έξι άτομα ελληνικής καταγωγής ανήκουν στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, που βρίσκεται δεκαεπτά χιλιόμετρα από τον τόπο της τραγωδίας.
newsit

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ