Παρασκευή, 05/06/2020

Xαμός στην Τουρκία: Ο Ερντογάν θέλει να «κόψει» τον Σουλεϊμάν

Λάβρος εναντίον της τηλεοπτικής σειράς για τον Σουλεϊμάν τον Mεγαλοπρεπή, εμφανίζεται ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,…
προσθέτοντας και τη δική του «φωνή» σε σειρά συντηρητικών παραγόντων… που έχουν καταδικάσει τη δημοφιλή (στην Ελλάδα) σειρά. 

Σε ομιλία του στα εγκαίνια περιφερειακού αεροδρομίου στην Κιουτάχεια, ο κ. Ερντογάν άσκησε σκληρή κριτική στο σίριαλ «Ο Μεγαλοπρεπής Αιώνας» (όπως λέγεται στην Τουρκία το σίριαλ προβάλλεται στην Ελλάδα με τον τίτλο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής») λέγοντας ότι «ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής πέρασε όλη του την ζωή πάνω στο άλογο». 

«Δεν είναι ο χαρακτήρας που απεικονίζεται στην τηλεοπτική σειρά», ενοχλημένος προφανώς από το γεγονός ότι η σειρά ασχολείται με ίντριγκες στο χαρέμι του Σουλτάνου.»Αυτά δεν θα άρεσαν στους προγόνους μας» είπε και πρόσθεσε: «Καταδικάζω τον παραγωγό της σειράς και τον ιδιοκτήτη του καναλιού, που την πρόβαλε». 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι «έχουν ειδοποιηθεί οι αρχές και αναμένεται η Δικαιοσύνη να λάβει τη σωστή απόφαση». Το τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTUK) έχει, ήδη επιβάλει πρόστιμο στην τηλεοπτική σειρά, επειδή «δεν έδειξε τον πρέποντα σεβασμό στην ιδιωτική ζωή μιας ιστορικής προσωπικότητας», ενώ την «πρακτική» αυτή του τουρκικού ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου επικρίνει η τελευταία Έκθεση Προόδου της Ε.Ε για τη γειτονική χώρα. [radar]

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ