Κυριακή, 05/07/2020

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα ξανά στο δρόμο για ένα βιώσιμο χρέος

Χαιρέτισε τη συμφωνία στο Eurogroup η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ,…
για μείωση του ελληνικού χρέους στο 124% του ΑΕΠ το 2020, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα μπήκε ξανά στο δρόμο για ένα βιώσιμο χρέος».

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήθελε να διασφαλίσει ότι η ζώνη του ευρώ θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για να βάλει την Ελλάδα σε μια βιώσιμη πορεία ως προς το χρέος της. Τώρα μπορώ να πω ότι αυτό έχει γίνει», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup.

«Ήταν επίπονη, εποικοδομητική, και συλλογική προσπάθεια», δήλωσε επίσης η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Στο σύνολό τους, τα μέτρα αυτά θα διευκολύνουν μια σταδιακή επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές», επισήμανε η κα Λαγκάρντ, η οποία χαιρέτισε επίσης τη δέσμευση των Ευρωπαίων να φέρουν στο 110% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος το 2022, το οποίο απειλεί να φτάσει το 190% το 2014.

«Αυτό αντιπροσωπεύει μια σημαντική μείωση του χρέους με δεδομένη την τρέχουσα πορεία του», συμπλήρωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η ευρωζώνη και το ΔΝΤ έφτασαν το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, σε συμφωνία σχετικά με τους τρόπους για τη μείωση του ελληνικού χρέους. Μετά από συνεδρίαση 12 ωρών, συμφωνήθηκε ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ το 2020, έναντι του αρχικού στόχου του 120% που υποστήριζε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. [ΕΘΝΟΣ]

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ