Παρασκευή, 05/06/2020

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Η κρίση αλλά και τα σκληρά μέτρα του μνημονίου φέρνουν απεργίες και στα νοσοκομεία καθώς οι γιατροί…
που φοβούνται ότι το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας θα πλήξει και το ΕΣΥ, προχωρούν σε 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη. Οι νοσοκομειακοί γιατροί εκφράζουν μεταξύ άλλων την αντίθεσή τους για τις περικοπές στους μισθούς τους. 

Εν τω μεταξύ συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας και στο οποίο θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας. 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Πρέβεζας κάνει γνωστό πως παλεύει για δημόσιες δωρεάν και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, για την άμεση επαρκή χρηματοδότηση του Νοσοκομείου και για την αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας. Παράλληλα είναι ενάντια σε κάθε σχέδιο και πολιτική συγχώνευσης, συνένωσης, κατάργησης του δημόσιου νοσοκομείου της Πρέβεζας , καθώς και των κλινικών και τμημάτων του. 

Επίσης ο Σύλλογος εργαζομένων σε συντονισμό με συλλόγους άλλων περιοχών στα όρια των οποίων λειτουργούν νοσοκομεία τα οποία φημολογείται ότι θα συγχωνευτούν ή θα κλείσουν προτίθεται να διοργανώσει συλλαλητήριο πιθανότατα στις 3 Δεκεμβρίου. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα μηνών από υπερωρίες και νυχτερινή εργασία και εκφράζουν την ανησυχία ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί από τη νέα χρονιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ