Eco-management : “Η γνώση του χθες, εμπειρία του αύριο”

 

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ) Ηπείρου, συμμετέχει στο πρόγραμμα ERASMUS+, ως εταίρος, στο έργο Eco-management“Η γνώση του χθες, εμπειρία του αύριο”.

Επικεφαλής του έργου είναι, ASSOCIATION ALPES DE LUMIERE (Γαλλία), συμμετέχουν δε ως εταίροι, οι φορείς: EuroKoncept 21 (Σλοβακία), Gatehouse Development Initiative (Σκωτία), Communauté de communes de la haute vallée de la Gravona (Γαλλία-Κορσική) και η Red2Red Consultores, S.L. (Ισπανία).

Το έργο Eco-management (Οικοδιαχείριση) έχει ως στόχο την μετάδοση από γενιά σε γενιά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, των γνώσεων και των εμπειριών που συνδέονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη των ευρωπαϊκών αγροτικών περιοχών. Απευθύνεται σε πολίτες για τους οποίους η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του τόπου, αποτελεί προτεραιότητα.

Προσβλέπει στην ενεργή συμμετοχή τους για τη συντήρηση και τη διαχείριση του χώρου στον οποίο ζουν, και στην κατάρτιση αυτών ώστε να μπορούν με συλλογικό τρόπο να γίνουν απαραίτητοι συνεργάτες, ”πρεσβευτές” των τοπικών φορέων σε περιπτώσεις “παρεμβάσεων” για τη  διαχείριση του τόπου.

Η μετάδοση των γνώσεων από γενιά σε γενιά θα δώσει τη δυνατότητα κοινωνικοποίησης όσων κατέχουν τις γνώσεις αυτές, αλλά και θα βοηθήσει στην ένταξη των νέων, αφού, κοινός-στόχος του έργου είναι νέοι ηλικίας από 16 έως 25 ετών, που ενδεχομένως έχουν εγκαταλείψει την εκπαίδευση και βρίσκονται σε κίνδυνο κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού.

Αυτή η οργανωμένη διαχείριση από πολίτες, με την ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης, μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κοινωνικής ενσωμάτωσης και σεβασμού προς το περιβάλλον.

Στις 26, 27 και 28 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη η 1η Διακρατική Συνάντηση, που αφορούσε στην παρουσίαση του προγράμματος, στους στόχους, στη διάχυση των αποτελεσμάτων και στη δομή και λειτουργία του εταιρικού σχήματος.

Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου εκπροσωπήθηκε από τα μέλη της Ομάδας Έργου, Αθηνά Ιωάννου – Σύμβουλο Ανάπτυξης, Οικονομολόγο, και Ελένη Παγκρατίου, Αρχιτέκτονα.

Το έργο έχει διάρκεια 24 μήνες και λήγει στις 30/9/2019.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites