Απολογισμός των ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες στο Δήμο Ζηρού

Απολογισμός των ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες έγινε κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. και δόθηκαν οδηγίες προς τους εκπροσώπους και προέδρους των Τ.Κ. και τους πολίτες.

 

Έκτακτη συνεδρίαση για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Δήμο Ζηρού από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών, πραγματοποίησε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο το οποίο συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης τοποθετήθηκε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Απόστολος Γιολδάσης ο οποίος παρουσίασε την κατάσταση που δημιούργησαν οι πλημμύρες στην περιοχή και αναφέρθηκε στις συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου, τόσο σε προληπτικό στάδιο όσο και μετέπειτα στην επούλωση των πληγών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Εκτός από την αναφορά τους στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, και τις όποιες αδυναμίες παρατηρήθηκαν, μίλησε και για ευθύνες κάποιων κατοίκων που παρεμβαίνουν ασυνείδητα στο περιβάλλον, χτίζοντας ή φυτεύοντας σε ρέματα και επικίνδυνες περιοχές.
Ο κ. Γιολδάσης ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία και όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες και εθελοντικές ομάδες για την άψογη συνεργασία στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και ζήτησε την συνεργασία των προέδρων των Τ.Κ., των φορέων αλλά και όλων των πολιτών στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των πρώτων και άμεσων αναγκών σε περίπτωση νέων άσχημων καιρικών φαινομένων.
Η αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων κα Γεωργάνου Ελένη η οποία αναφέρθηκε στις διαδικασίες αποκατάστασης, αλλά και στις μελέτες που έχουν ξεκινήσει για αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών που βρίσκονται κατά μήκος της Ιόνιας Οδού, ζητώντας και τη συνδρομή των προέδρων και των κατοίκων. Για τις επεμβάσεις που έκανε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στις κλήσεις που δέχτηκε για άντληση υδάτων και την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένα και γενικά σε πληγέντα άτομα, μίλησαν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Πρέβεζας κ. Θεόδωρος Βαρδής και ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φιλιππιάδας κ. Σωτήριος Μπαλλής. Όλοι συμφώνησαν ότι η κινητοποίηση ήταν άμεση και αποτελεσματική, καθώς και στο ότι ο όγκος του νερού που έπεσε ήταν τεράστιος.
Από την πλευρά της Αστυνομίας για τα προβλήματα που προέκυψαν μίλησε ο υποδιοικητής του Α.Τ. Φιλιππιάδας κ. Γιάννης Γουρουνάς.
Στους προέδρους των Τ.Κ. και στους παριστάμενους δόθηκαν οδηγίες για την καταγραφή των ζημιών. Επιβεβαιώθηκε και τονίστηκε η αυξημένη ετοιμότητα του Δήμου και όλων των αρμόδιων υπηρεσιών στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των άσχημων καιρικών φαινομένων. Εκτός των ομιλητών στη συνεδρίαση παρίστανται οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κατραχούρας Κωνσταντίνος και Ρεμπής Ζήκος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παπατσίμπας, ο διοικητής του κλιμακίου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτικού κ. Μπόμπορης, ο διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού Θεσπρωτικού κ. Λόλης Σπύρος, εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ Φιλιππιάδας, εκπρόσωποι της εθελοντικής ομάδας ‘Λέσχη καταδρομών Πρέβεζας’, η προϊσταμένη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κα Ιωάννου Δήμητρα, ο υπεύθυνος δημοτικός υπάλληλος κ. Γρηγόριος Ζαχαριάς, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μπόιδας Μαυρής κ. Παναγιώτης Βάσιος, η πρόεδρος της Δ.Κ. Φιλιππιάδας κα Ευαγγελία Χουλιάρα, εκπρόσωποι και πρόεδροι των Τ.Κ. και αρκετοί κάτοικοι.
Στο μεταξύ για τον καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών στην αντιμετώπιση των ζημιών και των προβλημάτων που προέκυψαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, αλλά και την οργάνωση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, στο δημαρχείο του Δήμου Ζηρού βρέθηκε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος είχε συνάντηση για το θέμα, με τον δήμαρχο κ. Νικόλαο Καλαντζή.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites