Το 16ο  Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για την γαστρονομία στην Ήπειρο

Η Ήπειρος το φθινόπωρο του 2018 θα είναι το κέντρο  Γαστρονομίας της  Ευρώπης, αφού αναμένεται να διεξαχθεί στην περιοχή μας το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της CEUCO (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας- Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques). ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας Ηπείρου και του Συλλόγου «ΜΙΘΑΙΚΟΣ» της Πρέβεζας. Στην CEUCO, με μέλη σε 8 χώρες της Ευρώπης και με συνέδρια με παρουσίες που συνήθως ξεπερνούν τα 500 άτομα, συμμετέχουν συνεταιρισμοί, παραγωγοί και σύλλογοι που φημίζονται για τις παραδόσεις τους και τα υψηλού επιπέδου αγροτο-προϊόντα τους στην Ευρώπη

Σκοπός της CEUCO  είναι η προώθηση των γεωργικών προϊόντων, των κρασιών και των ποιοτικών ειδών διατροφής των χωρών της Ευρώπης διατηρώντας ταυτόχρονα την ιστορική κληρονομιά και τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό κάθε περιοχής, αναδεικνύοντας τα παραδοσιακά προϊόντα κάθε χώρας μέσω της επίδειξης αλλά και της ανταλλαγής απόψεων γύρω από τις αξίες της γευσιγνωσίας.

Ο Πρόεδρος της CEUCO κος Carlos Martin Cosme, λαμβάνοντας υπόψιν την ιδιαιτερότητα της περιοχής μας, τις προσπάθειες ετών και τις δυνατότητες του Συλλόγου «ΜΙΘΑΙΚΟΣ» αλλά και την πρόθεση της Περιφέρειας να συμβάλλει σημαντικά, επέλεξε μαζί με το Συμβούλιο της CEUCO την διεξαγωγή του Συνεδρίου στην Ήπειρο.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι βοήθησε στην απόφασή του και η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων που καθιστούν την πρόσβαση στην περιοχή μας εύκολη.

Στα συνέδρια της CEUCO έχουν βραβευθεί παραγωγικές επιχειρήσεις της Ηπείρου όπως η Οινοποιία Γκλίναβου, τα ελιξήρια  Βαϊμάκης, τα τυριά Καράλη και πολλές άλλες. Φέτος βραβεύτηκε η PARAGAEA, το μουσείο  λαδιού του Ηλία και της Αθηνάς Λιάκρη στην Πάργα.. Ακόμη, δύο  Πρέσβεις επί Τιμή της CEUCO είναι Ηπειρώτες.

Πιστεύουμε  ότι όλοι οι Ηπειρώτες θα αγκαλιάσουμε και θα τιμήσουμε την CEUCO βοηθώντας ώστε να διεξαχθεί ένα υψηλού επιπέδου Συνέδριο που θα αναδείξει τα τοπικά προϊόντα και την γαστρονομική παράδοση όχι μόνο της  Ηπείρου αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, αφού αναμένονται πολλές και σημαντικές συμμετοχές  από την Ευρώπη.

 

                                                                             Για το Συμβούλιο

 

                                                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                        ΠΑΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites