ΠΡΕΒΕΖΑ : Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η μελέτη για το παραλιακό μέτωπο – Ένα βήμα πριν “ξεκλειδώσει” η χρηματοδότηση ύψους 1,2 εκατ. ευρώ

Έπιασαν τόπο, όπως όλα δείχνουν, οι τελευταίες  επισκέψεις του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Χρήστου Μπαϊλη και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας κ. Ευάγγελου Συγκούνα στα αρμόδια Υπουργεία για την λήψη χρηματοδότησης ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, αναφορικά με τη μελέτη που έχει εκπονήσει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την επισκευή των κρηπιδωμάτων ολόκληρου του παραλιακού μετώπου.

Φαίνεται πως η  επίσκεψη του Δημάρχου και του Πρόεδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου την Παρασκευή το μεσημέρι στον Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Δέδε ήταν και η πιο καθοριστική, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του mypreveza.gr από έγκυρες πηγές του Υπουργείου Υποδομών, την Δευτέρα το πρωί υπήρξε σχετική επικοινωνία της Αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου με τον Δήμαρχο Πρέβεζας, όπου του μεταφέρθηκε, πως η χρηματοδότηση εγκρίθηκε από τον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη , ζητώντας του συμπληρωματικά στοιχεία ώστε να “ξεκλειδώσει” η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως φαίνεται είμαστε ένα μόνο βήμα πριν την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αυτό αν επιβεβαιωθεί, αποτελεί μια μεγάλη είδηση για την πόλη της Πρέβεζας.

Η μελέτη αφορά όλο το παραλιακό μέτωπο μέχρι τα Λουτρά και προβλέπει βασικά την επισκευή των κρηπιδωμάτων, την πλήρη αποκατάσταση και διαμόρφωση του με σύγχρονες τεχνικές  και ανακατασκευές.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων ετών, το οποίο εκτός από την εξυγίανση του παραλιακού μετώπου της πόλης, θα λύσει και ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που είχε η πόλη της Πρέβεζας τα τελευταία χρόνια που δεν είναι άλλο από τις καθιζήσεις.

Πρόκειται για μια αναμφισβήτητα πολύ μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αρχής , αλλά και προσωπική επιτυχία του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Πρέβεζας, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα κυριολεκτικά κινήθηκαν πόρτα – πόρτα στα αρμόδια υπουργεία για να καταφέρουν να πάρουν χρηματοδότηση για αυτό το μεγάλο έργο.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites