Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Νίκου Τόσκα τα εγκαίνια του νέου Αστυνομικού Τμήματος Γεωργίου Καραϊσκάκη

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας παραβρέθηκαν χθες, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, στα εγκαίνια του νέου Αστυνομικού Τμήματος Γεωργίου Καραϊσκάκη, στην Άνω Καλεντίνη Άρτας.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν συμβολικά μαθητές της περιοχής.

Το Αστυνομικό Τμήμα Γεωργίου Καραϊσκάκη στεγάζεται σε χώρο που παραχωρήθηκε με δωρεά από τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη και διαμορφώθηκε κατάλληλα για τις ανάγκες της νέας Αστυνομικής Υπηρεσίας.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης πρώην Άρτης κ.κ. Ιγνάτιος.

Στον χαιρετισμό της, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, τόνισε ότι «από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής μας με σειρά πρωτοβουλιών επιχειρούμε να αντιστρέψουμε την απομόνωση και εγκατάλειψη που γνώρισαν επί δεκαετίες η Περιφέρεια Ηπείρου και κατ΄επέκταση ο νομός Άρτας».

«Η λειτουργία της Ιόνιας Οδού, τα έργα υποδομών που έχουν δρομολογηθεί και η δημιουργία νέων δομών, όπως το Αστυνομικό αυτό Τμήμα, συνηγορούν προς αυτήν την κατεύθυνση», πρόσθεσε η Ολγα Γεροβασίλη. Συμπλήρωσε δε, ότι κατά το επόμενο διάστημα στο Περιφερειακό Συνέδριο Ηπείρου η κυβέρνηση αναπτύξει πλήρως το σχέδιο για τη δυναμική ανάκαμψη της περιφέρειάς και υπογράμμισε: «Έχουμε ήδη δρομολογήσει δράσεις για τη συμμετοχή της Ηπείρου στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «με την Όλγα Γεροβασίλη συζητήσαμε αρκετά για την ανασυγκρότηση των κρατικών δομών στην περιοχή, όπως και με άλλα Υπουργεία για τους δρόμους που ανοίχθηκαν και που πρόκειται να ανοιχτούν, αλλά και πώς μπορεί αυτός ο τόπος -εγκαταλελειμμένος σε πολλά σημεία του- να αναδειχθεί».

«Η ασφάλεια συνδυάζεται με την προκοπή και τις προοπτικές κάθε τόπου και χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει προκοπή», υπογράμμισε ο Νίκος Τόσκας και τόνισε ότι «η χώρα μας είναι πυλώνας και σταθερότητας και ασφάλειας, σε ένα περιβάλλον και σε ένα περίγυρο που δεν είναι καθόλου ήσυχος και ήρεμος».

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής που μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά, την ικανοποίηση και τις προσδοκίες από την ίδρυση του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος Γεωργίου Καραϊσκάκη…

δεν προέκυψε ως απλό απότοκο ενός τεχνοκρατικού οργανωτικού σχεδιασμού, αλλά ως αποτέλεσμα μιας ώριμης και εποικοδομητικής κοινωνικής διαβούλευσης και της συνεκτίμησης των ιδιαίτερων γεωγραφικών χαρακτηριστικών και των αστυνομικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής.

Είναι γεγονός πως η Ελληνική Αστυνομία, ως ο κατεξοχήν αρμόδιος για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών κρατικός Οργανισμός, έχει ως βασική αποστολή την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, την εξασφάλιση της ευνομίας, της κοινωνικής ειρήνης και γενικά της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας…

…Η αμοιβαία στήριξη, η συναντίληψη, η ειλικρινής διάθεση συνεργασίας, η αίσθηση της προσφοράς προς την κοινωνία και όλα εκείνα τα θετικά στοιχεία που εκφράζει αυτή η πρωτοβουλία, συνιστούν την ειδοποιό διαφορά η οποία διακρίνει τη σημερινή εκδήλωση και δημιουργούν τις στέρεες βάσεις κοινωνικής ισορροπίας και συνοχής και τις προϋποθέσεις ευνομίας, ασφάλειας και ομαλότητας στην ευρύτερη περιοχή…

…Η κοινωνία, οι πολίτες, η Πολιτεία, προσδοκούν και απαιτούν μια Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική, εξωστρεφή και ανθρώπινη. Έτσι ακριβώς όπως την οραματιζόμαστε κι εμείς· και το νεοσύστατο Αστυνομικό Τμήμα Γεωργίου Καραϊσκάκη αναπόσπαστο μέρος μιας τέτοιας Αστυνομίας, είμαι βέβαιος πως, θα αποτελέσει».

Στον χαιρετισμό του, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«…Το Αστυνομικό Τμήμα Γεωργίου Καραϊσκάκη θα καλύπτει τις ανάγκες αστυνόμευσης των περιοχών του Δήμου, οι οποίες μέχρι πρότινος αστυνομεύονταν από αστυνομική Υπηρεσία με έδρα την πόλη της Άρτας ενώ ήδη πολλά από τα χωριά που ανήκουν στην αρμοδιότητα του νέου τμήματος, περιλαμβάνονται στα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας.

Με την ίδρυση του Αστυνομικού Τμήματος στην περιοχή ενισχύεται σημαντικά η αστυνομική παρουσία στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου, διασφαλίζεται η πιο έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών αρχών, ικανοποιώντας τις πραγματικές ανάγκες και απαιτήσεις των κατοίκων της περιοχής και διευκολύνεται η αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών στον τόπο κατοικίας τους…».

Τέλος, κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Τις τελευταίες δεκαετίες έγιναν προσπάθειες και σε μεγάλο βαθμό έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε να αλλάξει η εικόνα που είχε ο πολίτης για την αστυνομία και το ρόλο της.

Σήμερα ο μέσος αστυνομικός έχει και μόρφωση και παιδεία και κοινά χαρακτηριστικά με αυτόν που αστυνομεύει. Η πλειοψηφία των πολιτών πλέον αντιλαμβάνονται ότι ο αστυνομικός είναι ένας πολίτης με στολή…

…Όταν ως Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη, προτείναμε στην πολιτεία την ίδρυση του αστυνομικού τμήματος που σήμερα εγκαινιάζουμε, είχαμε στο μυαλό μας αυτούς τους ρόλους της Ελληνικής Αστυνομίας, την αστυνόμευση και τη στήριξη του πολίτη και της κοινωνίας μας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Άρτας Βασίλης Τσίρκας, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας  Βασίλειος Μιχελάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλειος Ψαθάς, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης, ο Δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Μεταφορών & Επικοινωνιών Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου.

 

Επίσης, παρέστησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο Διοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Νικόλαος Ανδριόπουλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Άρτας Πύραρχος Θωμάς Ρίζος, ο Ιατροδικαστής Άρτας Γεώργιος Σιώζιος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, εκπρόσωποι φορέων, υπηρεσιών και συλλόγων της περιοχής, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων αστυνομικού προσωπικού και ενώσεων αποστράτων και πολίτες της περιοχής.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites