Πήρε πάνω του το θέμα της άπορης οικογένειας ο Δήμαρχος Πρέβεζας

Ένα ανθρώπινο πρόσωπο που έπρεπε να είχε από την αρχή αυτής της υπόθεσης, έδειξε σήμερα με αφορμή το θέμα της έξωσης της άπορης πολύτεκνης οικογένειας, από το κληροδότημα του Δήμου στην οδό Πολυτεχνείου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης.

Η υπόθεση αυτή έχει ξεκινήσει πριν από περίπου 4 χρόνια , όταν ο Δήμος Πρέβεζας ξεκίνησε νομικές διαδικασίες για να πετάξει στο δρόμο την εν λόγω οικογένεια με πρόφαση την εγκατάσταση στο κληροδότημα αυτό το Κέντρο Συμβουλευτικής κακοποιημένων γυναικών, το οποίο τελικά στεγάστηκε στο πρώην κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας.

Τέσσερα χρόνια μετά και η οικογένεια βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της έξωσης, αφού ο Δήμος ξεκίνησε ξανά τις οχλήσεις, ώστε να φύγουν από το σπίτι, το οποίο οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν είναι και καμιά βίλα … Αντιθέτως είναι ένα πάρα πολύ παλιό και μικρό σπίτι στο οποίο μόλις και μετά βίας μπορούν να ζήσουν 6 άτομα!

Μετά από πολύ έντονες κοινωνικές πιέσεις, επιτέλους ο Δήμαρχος Πρέβεζας πήρε το συγκεκριμένο θέμα επάνω του και με δική του παρέμβαση απετράπει η έξωση της οικογένειας, ενώ για το θέμα τοποθετήθηκε μετά από ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Σπυράκου στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σπυράκος ήταν ο μόνος Δημοτικός Σύμβουλος που ρώτησε για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαϊλης τόνισε πως “Είναι μια ιδιόρρυθμη κατάσταση, αυτός ο συμπολίτης μας μένει εκεί από πολλά χρόνια, σε ένα κληροδότημα του Δήμου, δεν είναι περιουσία του Δήμου. Ανέλαβα την ευθύνη να μην γίνει η έξωση και να το συζητήσουμε άλλη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο όλοι μαζί. Λόγω της κατάστασης που είναι δύσκολη και η οικονομική και η οικογενειακή, τόσο της ίδιας της οικογένειας, όσο και όλης της κοινωνίας. ”

Είναι ομολογουμένως μία παρέμβαση που ο Δήμαρχος Πρέβεζας έπρεπε να είχε κάνει εδώ και πολύ καιρό. Είναι πολύ θετικό που πήρε ο ίδιος το θέμα επάνω του.

Ελπίζουμε όταν το συγκεκριμένο θέμα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, παίρνοντας παράδειγμα από την σημερινή στάση του Δημάρχου Πρέβεζας.

Σαν μέσο, οφείλουμε να τονίσουμε ότι από την αρχή αυτής της υπόθεσης, ταχθήκαμε υπερ της άπορης οικογένειας, με το σκεπτικό ότι ο κάθε Δήμος θα πρέπει να στέκεται πάντα στο πλευρό των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, ειδικά δε όταν στην συγκεκριμένη περίπτωση, η οικογένεια αυτή μένει σε ένα οίκημα το οποίο θα ήταν άλλο ένα κλειστό ανεκμετάλλευτο σπίτι που τους τοίχους του θα έτρωγε η μούχλα, η υγρασία και χρόνος!

Αντ ‘ αυτού δίνεται η ευκαιρία σε μια οικογένεια άπορων συμπολιτών μας, να ζει κάτω από ένα υποτυπώδες “κεραμίδι” και όχι στο δρόμο …

Θεωρούμε μάλιστα ότι είναι χρέος του Δήμου να διερευνήσει ποια άλλα τέτοια οικήματα υπάρχουν στη κατοχή του και παραμένουν ανεκμετάλλευτα,κλειστά και μουχλιασμένα, έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα να βοηθήσει και άλλες περιπτώσεις που ίσως προκύψουν, πράγμα που φυσικά απευχόμαστε, μιας και ευχή όλων μας είναι όλοι οι συνάνθρωποι μας να μπορούν να μένουν κάτω από μία στέγη.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites