Κώστας Μπάρκας: « Ας αναγνωρίσουμε επιτέλους τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων».

«Ας αναγνωρίσουμε επιτέλους τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων» τόνισε ο Κώστας Μπάρκας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, με αφορμή τη κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης με θέμα τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

       Το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο υπερασπίζεται και διευρύνει τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, είναι ένα βήμα με προοδευτικό πρόσημο, και γι’ αυτό το λόγο ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα υπερψήφισής του από ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις.

       Ειδικότερα, «για τα 15 έτη υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση και κινδυνολογία από την αντιπολίτευση» υπογράμμισε ο Κώστας  Μπάρκας. Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου ένας  ανήλικος μπορεί να κάνει αίτημα στο δικαστήριο για διόρθωση φύλου, εφόσον   υπάρχει σύμφωνη γνώμη των δύο γονέων και γνωμάτευση διεπιστημονικής επιτροπής, διευκρινίζοντας  «Η διεπιστημονική επιτροπή  θα αποτελείται από: παιδοψυχίατρο, ψυχίατρο,  ενδοκρινολόγο, παιδοχειρουργό, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, παρέχοντας δικλείδες ασφαλείας».

        Ερωτηθείς για ενδεχόμενη καταψήφιση του νομοσχεδίου από βουλευτές της συγκυβέρνησης, ο Κώστας Μπάρκας εξήγησε ότι  «Δεν υπάρχει ζήτημα δεδηλωμένης με τη καταψήφιση ενός άρθρου ή ενός νομοσχεδίου. Η δεδηλωμένη  έχει να κάνει με άλλα ζητήματα και απορρέει από το Σύνταγμα, όχι από τη φαντασία κάποιων».

       Τέλος, αξίζει να επισημανθεί  ότι το μεσημέρι της Τρίτης, 10ης Οκτωβρίου,  με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 171 βουλευτών, υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο κατοχυρώνει νομοθετικά το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού φύλου.

        


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites