” Η Πρέβεζα βρίσκεται στην απομόνωση” – Απογοητευμένος ο Δήμαρχος από το Περιφερειακό Συνέδριο

Ενημέρωση σχετικά με τις επαφές που είχε στο Περιφερειακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στα Γιάννενα, έκανε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλής.

Ο κ. Μπαϊλης κατά την τοποθέτηση του δεν έκρυψε την απογοήτευση του για τα λίγα που αποκόμισε η Πρέβεζα από αυτό το συνέδριο , επαναλαμβάνοντας συνεχώς τη φράση ότι η πόλη βρίσκεται στην απομόνωση.

Αυτό μάλιστα το γενικότερο αίσθημα αδικίας διακατέχει το τελευταίο διάστημα μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας ακόμα και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δεν χάνουν την ευκαιρία σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις να τονίζουν πως η Πρέβεζα συνεχίζει να είναι η πιο αδικημένη Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το γεγονός ότι από τα 32 εκατ. που έλαβε η Περιφέρεια Ηπείρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας πήρε κάτι ψίχουλα…

Αυτό φαίνεται πως έχει πεισμώσει ιδιαίτερα την δημοτική αρχή, η οποία οφείλουμε να σημειώσουμε πως το τελευταίο διάστημα, παρουσιάζει ιδιαίτερη κινητικότητα με συνεχείς επαφές του Δημάρχου στα Υπουργεία. Είναι σίγουρα μια καθυστερημένη αφύπνιση, ωστόσο παρότι πήρε πάνω 5 χρόνια στο Δήμαρχο Πρέβεζας να αντιληφθεί, ότι κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσει να χτυπάει πόρτες, είναι θετικό ότι στο τέλος το κατάλαβε!

Κατά την τοποθέτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας ο κ. Μπαϊλης έκανε έντονη αναφορά στην οδική απομόνωση της περιοχής μας λέγοντας μεταξύ άλλων:  “Ήταν και είναι ένα σημαντικό γεγονός που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Να ακούγεται δηλαδή η φωνή της περιφέρειας ως αναφορά τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα και τι μπορεί να βοηθήσει καλύτερα αυτό το τόπο.Προσωπικά συμμετείχα και τις δύο ημέρες στο συνέδριο. Την πρώτη μέρα συμμετείχα και στις δύο θεματικές ενότητες. Θα πρέπει να σας πω ότι καταθέσαμε γραπτό υπόμνημα στον κ. Πρωθυπουργό με ότι μας απασχολεί σαν τοπική κοινωνία και σαν Δήμο και δώσαμε και ξεχωριστά υπομνήματα για κάθε υπουργό. Πήρα το λόγο στην θεματική ενότητα που ήταν οι υπουργοί ανάπτυξης , υποδομών και παιδείας και αναφέρθηκα σε θέματα υποδομών. Τόνισα ότι δικαιολογημένα ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, ο Δήμαρχος Αρταίων και ο Περιφερειάρχης τονίζουν ότι η Ήπειρος βγαίνει από την απομόνωση με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων. Εγώ τόνισα πως εμείς στην Πρέβεζα, λέμε ότι εν μέρει βγήκε η Ήπειρος από την απομόνωση. Γιατί αυτή τη στιγμή η Πρέβεζα βρίσκεται στην απομόνωση και δεν έχει καμία σύνδεση με τους μεγάλους οδικούς άξονες. Και με την Εγνατία και με την Ιόνια Οδό, μέσω του δρόμου της Αμβρακίας. Τόνισα πως ο δρόμος Άκτιο – Αμφιλοχία έχει γίνει “γεφύρι της Άρτας” και δεν βλέπουμε να τελειώνει ποτέ. Η δε σύνδεση με την Εγνατία Οδό δυστυχώς δεν έγινε ποτέ. Ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών ότι θα διατεθούν 40 εκατ. για το δρόμο από Καμπή μέχρι τη γέφυρα Καλογύρου, 25 εκατ. από το ΕΣΠΑ και 15 εκατ. από το Υπουργείο Υποδομών. Η περιοχή μας εξακολουθεί να μένει στην απομόνωση. ”

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας αναφέρθηκε επίσης στο πολύ καλό κλίμα που υπήρξε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή τονίζοντας :”Με τον κ. Κουρουμπλή συζητήσαμε για το λιμάνι της Πρέβεζας. Το λιμάνι της Πρέβεζας από τη στιγμή που δεν έχει πρόσβαση στο βορρά υποβαθμίζεται. Από την στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε αναβάθμιση του εμπορικού λιμένα Ηγουμενίτσας με προϋπολογισμό 50 εκατ. καταλαβαίνετε ότι με αυτό υποβαθμίζεται το εμπορικό λιμάνι της Πρέβεζας. (…) Βγήκε ένα καλό από αυτή τη συνάντηση, βγήκε για πρώτη φορά η κοινωνία μας μονιασμένη ως αναφορά την τροποποίηση του master plan. Ότι πρέπει να γίνει η ανατολική προβλήτα για να δουλέψει το εμπορικό λιμάνι. Εκεί συμφωνήσαμε όλοι. Ο Υπουργός το αποδέχθηκε και είπε ότι θα στηρίξει αυτό το αίτημα για την τροποποίηση του master plan του λιμανιού της Πρέβεζας.”

Το μείζον θέμα της ύδρευσης της Παραλίακής Ζώνης, ήταν ένα από αυτά που επίσης αναφέρθηκε ο κ. Μπαϊλης στο συνέδριο ” Τόνισα πως είναι αδιανόητο, παράλογο και παράξενο, σήμερα με μια τεράστια υποδομή που υπάρχει μελέτη, να μην υπάρχει πρόσκληση να ενταχθεί αυτό το έργο και ξενοδοχεία και καταστήματα να υδροδοτούνται από γεωτρήσεις. Αυτό είναι απαράδεκτο!”

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας ο οποίος συνάντησε και τον Υπουργό Υγείας στο Περιφερειακό Συνέδριο την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας για να συζητήσουν το αίτημα του δημάρχου για σύνταξη μελέτης ανέγερσης νέου νοσοκομείου, κάτι για το οποίο ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθος του ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση, ενώ για το τέλος του χρόνου φαίνεται πως προγραμματίζεται η πολυαναμενόνενη ένταξη της μελέτης για την αποκατάσταση των κρηπιδωμάτων του λιμανιού ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, όπως προκύπτει και από την συνάντηση του κ. Μπαϊλη με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών στο Περιφερειακό Συνέδρειο.

Τελειώνοντας την ενημέρωση του προς το σώμα ο Δήμαρχος ανέφερε συμπερασματικά “Δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιημένος, από τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός ότι είμαστε μέσα στο φυσικό αέριο, αναφέρθηκε στο υδατοδρόμιο. Γενικά θα πρέπει να πούμε ότι πρέπει να είμαστε πιο μονιασμένοι σε μεγάλα θέματα, θα πρέπει να ανατρέψουμε την κατάσταση που είμαστε έξω από την σύνδεση με την Εγνατία. Όσο καθυστερεί η σύνδεση με την Εγνατία, η Πρέβεζα θα υποβαθμίζεται. Το μέλλον της περιοχής μας είναι η βόρεια Ελλάδα.Τα δεδομένα ως αναφορά τον τουρισμό για την περιοχή μας αλλάξανε από οταν ολοκληρώθηκε η Εγνατία.”

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites