Εξιχνιάστηκαν κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης σε βάρος ηλικιωμένων στο Βράχο και τα Σύβοτα

Εξιχνιάσεις υποθέσεων κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης σε βάρος ηλικιωμένων, στον Βράχο Πρέβεζας και στα Σύβοτα Θεσπρωτίας
Εξιχνιάστηκαν από  το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο διαφορετικές υποθέσεις κλοπών και σχηματίστηκαν αντίστοιχες δικογραφίες με την κατηγορία της κλοπής, κατά περίπτωση σε βάρος  δύο ημεδαπών, ηλικίας 21 και 23 ετών.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση κατά τη διερεύνηση υπόθεσης κλοπής χρηματικού ποσού με τη μέθοδο της απασχόλησης, από οικία 80χρονης, που έγινε το  πρωί της 18-08-2017 στον Βράχο Πρέβεζας, ταυτοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ως δράστης  23χρονος ημεδαπός.
Στη δεύτερη περίπτωση, η οποία αφορούσε επίσης κλοπή χρηματικού ποσού με τη μέθοδο της απασχόλησης από οικία 77χρονου, που έγινε την 26-09-2017 στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, σχηματίσθηκε δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, σε βάρος 21χρονου ημεδαπού.
Για τις παραπάνω υποθέσεις σχηματίσθηκαν αντίστοιχες δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Με αφορμή  τα παραπάνω περιστατικά κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων, που πραγματοποιήθηκαν με τη μέθοδο της απασχόλησης (οι δράστες είτε προσποιήθηκαν πλανόδιους πωλητές (κουβερτών, φρούτων κτλ.) είτε με ψεύτικα προσχήματα (ανάγκη για νερό) εισήλθαν στα σπίτια), η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει ξανά ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
• Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
• Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
• Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
• Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites