ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΟΔΟΣ : Νέος σχεδιασμός στο έργο – Ενεργοποιείται η εργολαβία της Παράκαμψης Αμφιλοχίας

Δικαιώνονται όπως όλα δείχνουν οι φορείς της Αιτωλοακαρνανίας που εδώ και δύο χρόνια ζητούν να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η τέταρτη εργολαβία του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία, γνωστή και ως Παράκαμψη Αμφιλοχίας.

Σε επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, ανακοίνωσε πως τελικά το Υπουργείο Υποδομών αποφάσισε μέσα στις επόμενες ημέρες να προχωρήσουν συμπληρωματικές συμβάσεις προκειμένου να αποπερατωθεί η 4η εργολαβία και να προχωρήσει και η 3η εργολαβία (όχι όμως και να ολοκληρωθεί).

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΞΕΛΙΞΗ
Με αυτή την εξέλιξη σημαίνει ότι ενεργοποιούνται τα μέτωπα σε όλο τον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο από το Άκτιο μέχρι την Αμβρακία και: σταδιακά από τα τέλη του 2018 μέχρι τα τέλη του 2019 θα δοθουν στην κυκλοφορία τα πρώτα 15χλμ από το Άκτιο μέχρι τη Βόνιτσα καθώς και η Παράκαμψη Αμφιλοχίας, δηλαδή τα 15 τελευταία χιλιόμετρα που συνδέουν την Αμβρακία Οδό με την Ιόνια Οδό.

Βέβαιο η περιπέτεια του Άκτιο-Αμβρακία δεν τελειώνει εδώ καθώς ακόμα και με αυτή την εξέλιξη θα υπάρξει εργολαβία σκούπα που θα έχει μικρότερο φυσικό αντικείμενο και θα αφορά τμήματα του αυτοκινητόδρομου από την Παράκαμψη Βόνιτσας μέχρι και το Δρυμό.

Αυτό που θα κερδηθεί από αυτή την εξέλιξη είναι πως ένα μεγάλο τμήμα της Αμβρακίας Οδού, πάνω από 50% θα ολοκληρωθεί, με κυριότερο το τμήμα της παράκαμψης Αμφιλοχίας που κρίνεται ως κρίσιμο καθώς εκτός από του ότι παρακάμπτει την πόλη, αλλά θα μειώσει και την απόσταση από την Αθήνα κατά 20χλμ ενώ θα καταργήσει τη σημερινή καρμανιόλα που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές.

Το Υπουργείο Υποδομών, επιδεικνύει για μία ακόμα φορά ευελιξία και ανταποκρινόμενο στα συνεχή αιτήματα των φορέων της περιοχής, έκανε στροφή από το αρχικό πλάνο της μεγάλης εργολαβίας-σκούπας, ικανοποιώντας αφενός την τοπική κοινωνία και δίνοντας σήμα εκκίνηση προς την ολοκλήρωση ενός από τα πλέον ταλαιπωρημένα έργα που έχουμε ζήσει την τρέχουσα δεκαετία.

Να θυμίσουμε ότι οι συμβάσεις κατασκευής υπεγράφησαν τον Μάρτιο του 2010 με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2013 (!!) αλλά μέχρι σήμερα η πρόοδος μετά βίας ξεπερνά το 55%.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites