Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε δήμο γιατί χρωστάει πάνω από 1 εκατομμύριο από απλήρωτους λογαριασμούς

Η δημοτική Αρχή δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και οφείλει 1.200.000 ευρώ από απλήρωτους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, για το λόγο αυτό η ΔΕΗ υλοποίησε την απειλή της και έκοψε το ρεύμα στον δήμο Σερβίων – Βελβεντού. Το πρωί της Δευτέρας τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, μετέβησαν στο Βελβεντό και -σύμφωνα με την  εντολή που είχαν- προχώρησαν σε διακοπή ρεύματος για ένα 24ωρο, κόβοντας το ρεύμα σε πέντε παροχές, όπως στο δημοτικό κατάστημα και στο ΚΕΠ Βελβεντού, στο Μετόχι κ.λ.π. . Στο μεταξύ ο δήμος Σερβίων – Βελβεντού, προχώρησε την  τελευταία στιγμή σε μία απέλπιδα κίνηση, κόβοντας ένα ένταλμα πληρωμής των 40.000 ευρώ για λογαριασμό της ΔΕΗ, χωρίς όμως η τελευταία να αποκαταστήσει την  ηλεκτροδότηση. Άλλωστε, η διακοπή έγινε για ένα 24ωρο, οπότε  σήμερα το πρωί  θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η ΔΕΗ έστειλε σχετικό προειδοποιητικό έγγραφο στο δήμο στις 29 Σεπτεμβρίου, με το οποίο ανακοίνωνε πρόγραμμα διακοπών ηλεκτροδότησης ανά εβδομάδα, σε πέντε παροχές του δήμου. Έτσι λοιπόν, αν δεν βρεθεί λύση την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ξανά διακοπές – για δύο 24ωρα – την μεθεπόμενη για τρία 24ωρα, την τέταρτη εβδομάδα για τέσσερα 24ωρα και την πέμπτη εβδομάδα για πέντε 24ωρα. «Εμείς κόβουμε το ρεύμα με βάση τις εντολές που έχουμε από την υπηρεσία. Σε 24 ώρες θα κάνουμε την επανασύνδεση, αλλά στις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να γίνουν νέες διακοπές για περισσότερα εικοσιτετράωρα, εκτός και αν λάβουμε νέα εντολή», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ Κοζάνης.

Στο μεταξύ, όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος ο δήμαρχος, Αθανάσιος Κοσματόπουλος, σήμερα Τρίτη  θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και θα έχει συνάντηση με τον αρμόδιο διευθυντή της ΔΕΗ, προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση. Ωστόσο, ο δήμαρχος πάει σ’ αυτή την συνάντηση, χωρίς να έχει μία κατ’ αρχήν έστω απόφαση για αύξηση των δημοτικών τελών, από την οποία θα μπορούσε να εισπράξει κάποια χρήματα που θα πήγαιναν στην εξόφληση των απλήρωτων λογαριασμών, όπως, άλλωστε του ζήτησε η ΔΕΗ. Ως γνωστόν, οι αυξήσεις των δημοτικών τελών ήρθαν στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας, αλλά καταψηφίστηκαν, εξέλιξη για την οποία ο Α. Κοσματόπουλος επιρρίπτει ευθύνες στην αντιπολίτευση και στους «αντάρτες» του συνδυασμού του». Επίσης, να σημειωθεί ότι μετά την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού είχε τηλεφωνική επαφή με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, μέχρι τα τέλη του έτους, οι οφειλές προς την ΔΕΗ να πάνε στα «ληξιπρόθεσμα» και να ρυθμιστούν.

Πηγή: e-ptolemeos.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites