Όλοι οι δρόμοι ΔΕΝ οδηγούν στην Πρέβεζα!

Σε φτωχό συγγενή των οδικών έργων εξελίχθηκε δυστυχώς η Πρέβεζας, καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στον σύγχρονο οδικό χάρτης της χώρας μας.

Όπου βλέπετε πράσινο στον χάρτη που κοινοποιήσαμε είναι το δίκτυο των σύγχρονων αυτοκινητόδρομων που έχει “περικυκλώσει” σχεδόν όλη την Ηπειρωτική χώρα εκτός από την Πρέβεζα, ενώ με το πορτοκαλί βλέπετε τις παλιές εθνικές οδούς.

Τι και αν η Ιόνια Οδός, έχει πάρει το όνομα της από το Ιόνιο Πέλαγος … Ούτε ένα χιλιόμετρο από τον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο δεν συναντά μια περιοχή ή πόλη που να “βρέχεται” από το Ιόνιο.

Στην περίπτωση της Πρέβεζας πρόκειται για μια κατάφωρη αδικία αφού πρόκειται για έναν ανερχόμενο και πανέμορφο τουριστικό προορισμό, με τεράστια ακτογραμμή αλλά και ένα από τα χειρότερα οδικά δίκτυα της χώρας.

Από όπου και αν προσπαθήσει να έρθει ο επισκέπτης στην Πρέβεζα, θα πρέπει να περάσει από πολλές στροφές και αμέτρητες λακκούβες, αφού είναι γνωστό πως τόσο η Εθνικής Οδός Πρέβεζας -Ηγουμενίτσας, όσο και η Εθνική Οδός από την Βόνιτσα μέχρι την Αμφιλοχία, είναι δρόμοι άκρως επικίνδυνοι για την ασφάλεια των οδηγών.

Πρόσφατο παράδειγμα το τροχαίο που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στα Παλιάμπελα, αποτέλεσμα του οποίου ήταν ο θάνατος δύο νέων παιδιών, που βύθισε στο πένθος μια ολόκληρη κοινωνία.

Και μπορεί η Εθνική Οδός Πρέβεζας – Ιωαννίνων να είναι σε κάπως καλύτερη μοίρα, δεν αρκεί όμως για αυτό που η Πρέβεζα έχει ανάγκη, αφού και πάλι δεν την φέρνει πιο κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Πρόσφατα ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, όμως πολλοί είναι εκείνοι που δεν πιστεύουν στη συγκεκριμένη δέσμευση.

Μόνη ελπίδα φαντάζει η επανεκκίνηση του έργου της Αμβρακίας Οδού, η οποία θα φέρει κοντά μια ολόκληρη περιοχή και θα συνδέσει άμεσα την Ήπειρο και την Λευκάδα με την Αιτωλοακαρνανία. Πηγές θέλουν την Αμβρακία Οδό να είναι στα επόμενα 5 έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν άμεσα από το Υπουργείο Υποδομών, ωστόσο μέχρι να δούμε τις μπουλντόζες να παίρνουν μπρος κρατάμε μικρό καλάθι …. Και αν πάλι τις δούμε αυτό θα το χρωστάμε σίγουρα στο Βουλευτή Λευκάδας τον κ. Αθανάσιος Καββαδά, ο οποίος τιμώντας την ψήφο των Λευκαδιτών και αγνοόντας πιο κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση, δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί τον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη και εργάζεται σκληρά,πιέζοντας στοχευμένα, για να ξεκινήσει πάλι το κομβικότερο οδικό έργο της  περιοχής.

Αυτή τη στιγμή ο μόνος αξιοπρεπής αλλά και ακριβός τρόπος για να έρθει κανείς στην Πρέβεζα, αν δεν επιθυμεί να σπάσει το αυτοκίνητο του στις λακκούβες των παλιών Ε.Ο Οδών,  είναι με αεροπλάνο, αφού το αεροδρόμιο του Ακτίου βρίσκεται σε απόσταση μόλις 7 λεπτών από το κέντρο της πόλης.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites