Στην Πρέβεζα ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος

Σε κλίμα συγκίνησης η άφιξη του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιου, στην Πρέβεζα-
Τιμητικές εκδηλώσεις για την ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου ως Επίτιμου Δημότη Δήμου Πρέβεζας
Στην Πρέβεζα έφτασε το βράδυ της Τετάρτης ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Τιρανων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος ξεκινώντας το τριήμερο ταξίδι του στην πόλη μας. Ο Μακαριότατος ιδιαίτερα απλός και προσφιλής έγινε δεκτός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο και το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη. Το καλωσόρισμα ήταν ιδιαίτερα θερμό , ενώ αίσθηση προκάλεσε η παρουσία ενός ζευγαριού από τη Μυτιλήνη που ταξίδεψε στην Πρέβεζα, προκειμένου να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο εκπληρώνοντας ένα τάμα ζωής για τους ίδιους. Ο Μακαριότατος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους δηλώνοντας ιδιαίτερα χαρούμενος για την πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής και την παρουσία του στην Πρέβεζα την γενέτειρα της μητέρας του Ρωξάνης Μαλτέζου. Το πρόγραμμα του Αρχιεπισκόπου την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου που θα είναι μια ξεχωριστή μέρα για την πόλη της Πρέβεζας έχει ως εξής:
Στις 11 το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος θα βρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης όπου θα συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο κ.Χρυσόστομο.
Στις 12 ο Μακαριότατος θα επισκεφθεί το Δημαρχείο όπου ο κ.Μπαΐλης θα τον υποδεχτεί και θα του παραδώσει σε ανάμνηση της ιδιαίτερης αυτής ημέρας ένα συμβολικό δώρο.
Αμέσως μετά ο Μακαριότατος θα μεταβεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας όπου στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή Ανακηρύξεως του κ.κ. Αναστασίου σε Επίτιμο Δημότη Πρέβεζας.
Στις 6 το απόγευμα στον Άγιο Χαράλαμπο θα γίνει υποδοχή του Μακαριοτάτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους όπου παρουσία των ομόρων Μητροπολιτών θα τελεστεί Δοξολογία, ενώ ο κ. Χρυσόστομος θα παρασημοφορήσει τον κ.κ Αναστάσιο με την Ανωτάτη Τιμητική Διάκρισης της Μητροπόλεως, τον Σταυρό του Αποστόλου Παύλου.
Στις 7 , θα ακολουθήσει εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο όπου θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για το έργο της Εκκλησίας της Αλβανίας, ενώ το τμήμα Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό Γιώργο Τσούκη θα παρουσιάσουν τέσσερα παραδοσιακά τραγούδια από την περιοχή του Πωγωνίου. Στις εκδηλώσεις αναμένεται να παραστούν σύσσωμοι οι φορείς και οι κάτοικοι της πόλης (αφού η πρόσκληση είναι ανοιχτή), ενώ την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης.

πηγή :Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites