ΠΡΕΒΕΖΑ : Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ κ. Αναστασίου

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ κ. Αναστασίου στην Πρέβεζα, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου. Ο Μακαριότατος με ολιγομελή συνοδεία θα φτάσει στην Πρέβεζα την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου.
Στις 11 το πρωί της Πέμπτης θα επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη και στις 12 το Δημαρχείο.
Στις 12.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (πρώην ΟΑΣΗ) θα πραγματοποιηθεί η τελετή Ανακηρύξεως του Μακαριότατου ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου Πρέβεζας.
Στις 6 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους θα γίνει υποδοχή του Μακαριότατου και θα τελεστεί Δοξολογία παρουσία των ομόρων Μητροπολιτών (Λευκάδας, Άρτας, Ιωαννίνων, Αιτωλοακαρνανίας και Παραμυθιάς).
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος θα προσφωνήσει τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον επίσημο προσκεκλημένο.
Ο κ.Χρυσόστομος μάλιστα θα παρασημοφορήσει τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας με την Ανωτάτη Τιμητική διάκριση της Μητροπόλεώς μας, τον Σταυρό του Αποστόλου Παύλου.
Στις 7 το βράδυ της Πέμπτης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για το έργο της εκκλησίας της Αλβανίας, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μικρή συναυλία από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας.
Ο Μακαριότατος θα αναχωρήσει για την Αλβανία την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, αφού πρώτα επισκεφθεί το Μουσείο της Νικόπολης και πραγματοποιήσει προσκύνημα στους τάφους των προγόνων του στο κοιμητήριο της Πρέβεζας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites