ΠΡΕΒΕΖΑ : Έναρξη μαθημάτων με αγιασμό για το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ιεράς Μητρόπολης

Με τον καθιερωμένο αγιασμό που τελέσθηκε την Τρίτη το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης, ξεκίνησε για 6η συνεχή χρονιά η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ Χρυσόστομος ο οποίος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία και πρόοδο σε όλους τους τομείς της γνώσης, ενώ απευθυνόμενος σε μαθητές και γονείς είπε μεταξύ άλλων “Είναι η 6η χρονιά που κάνουμε αυτή τη προσπάθεια. Θέλουμε να πιστεύουμε με επιτυχία για όσα παιδιά προσέλθουν, για όσα παιδιά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να δώσουν χρήματα για φροντιστήριο. Απευθυνόμαστε κυρίως στα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου, γνωρίζοντας ότι δεν δυνάμεθα να προετοιμάσουμε την Γ’ Λυκείου όπως θα έπρεπε να την προετοιμάσουμε. (…) Η Ελλάδα χρειάζεται ανθρώπους με γνώση.”

Από την πλευρά της η υπεύθυνη καθηγήτρια για τους μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ελένη Συνεσίου καλωσόρισε τους μαθητές και ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους της καθηγητές που εθελοντικά στηρίζουν αυτή την προσπάθεια της Ιεράς Μητρόπολης, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις τους στους μαθητές του κοινωνικού φροντιστηρίου.

Η κ. Τσακανιά ως υπεύθυνη εκπαιδευτικός για τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αφού ευχήθηκε καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές τόνισε με την σειρά της πως ο θεσμός των Κοινωνικών Φροντιστηρίων στηρίζεται στην προσπάθεια για αλληλεγγύη και στην ανάγκη για τον συνάνθρωπο.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους λειτουργίας του, την φετινή χρονιά οι γονείς που έδειξαν ενδιαφέρον να στείλουν τα παιδιά τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο αυξήθηκαν σημαντικά και έτσι περίπου 70 παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου που για οικονομικούς κυρίως λόγους δεν μπορούν να πάνε φροντιστήριο, μέσα από το συγκεκριμένο θεσμό θα τους δωθεί η δυνατότητα να έχουν ακόμα μία πρόσβαση στην γνώση.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites