Πεζοπορικός τουρισμός ,η νέα πρόταση για προσέλκυση επισκεπτών από την Περιφέρεια Ηπείρου

Το Στρατηγικό της σχεδιασμό για την ανάδειξη της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού και για τις τέσσερις εποχές του χρόνου, συνεχίζει να υλοποιεί η Περιφέρεια,  λαμβάνοντας μέρος σε στοχευμένες διεθνείς εκθέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό  συμμετείχε στην 15η Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, κατά την οποία προβλήθηκαν τα νέα πεδία τουριστικού ενδιαφέροντος που δημιουργούνται από την Περιφέρεια Ηπείρου με έμφαση στον πεζοπορικό τουρισμό με τις νέες χαράξεις μονοπατιών κλπ, διαδικασία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε ορεινές περιοχές.

 

Από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη συγκεκριμένη Έκθεση, προκύπτουν αισιόδοξες εκτιμήσεις για αύξηση επισκεπτών και οικονομικού οφέλους από τη συγκεκριμένη αγορά, με δεδομένο  ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν από τους διοργανωτές, οι Γερμανοί που επιλέγουν διακοπές πεζοπορίας κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ανέρχονται σε 18 εκ. περίπου, με παραγόμενες πωλήσεις 7,46 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ενδεικτική του Ελληνικού  ενδιαφέροντος για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού,  ήταν η συμμετοχή στη φετινή έκθεση  Περιφερειών, Δήμων και μεμονωμένων νησιών.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και σημαντικός αριθμός επιχειρηματιών από  τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, που είχαν τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις τάσεις της συγκεκριμένης αγοράς και να έλθουν σε επαφή με επαγγελματίες και τουριστικά γραφεία για σύναψη συνεργασιών. Στις θετικές προοπτικές που διανοίγονται για τον κλάδο στην Ήπειρο, συμβάλλει η ευκολότερη πρόσβαση των επισκεπτών με όλα τα μέσα μεταφοράς, αλλά και  γενικότερα η τάση για επαφή με τις φυσικές ομορφιές της Ηπείρου. Ιδιαίτερη  απήχηση είχε η παρουσίαση (σε Έκθεση και Ελληνικό Προξενείο) από τα στελέχη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου δράσεων εναλλακτικού τουρισμού, με το μονοπάτι «Epirus Trail», να προσελκύει έντονο ενδιαφέρον.

Ο Διευθυντής της  TourNatur Stefan Koschke συνοψίζοντας εντυπώσεις και αποτελέσματα της διοργάνωσης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Συνδυάσαμε  τις παρουσιάσεις των πεζοπορικών περιοχών σε όλο τον κόσμο, την ενισχυμένη ζώνη συμβουλών και μια υψηλής ποιότητας επιλογή εξοπλισμού και λειτουργικού ενδύματος. Η TourNatur πέτυχε να μετατραπεί σε εμπορική έκθεση για όλες τις γενιές του ευρέος κοινού. Η TourNatur 2017 είχε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της, με 45.000 επισκέπτες. Η τέλεια σύνδεση με τις αίθουσες εξοπλισμού της εμπορικής έκθεσης CARAVAN SALON, η οποία διοργανώνεται παράλληλα και είχε 232.500 επισκέπτες σε 9 ημέρες,  εγγυήθηκε την πραγματική προστιθέμενη αξία του επισκέπτη της TourNatur».

 

Κατά την επίσκεψη του στο Περίπτερο της Ηπείρου, ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας τόνισε την πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, στην Έκθεση και το Ελληνικό Φεστιβάλ που προηγήθηκε,  εκτιμώντας ότι  τα τοπία και γενικά οι δραστηριότητες στη φύση της Ηπείρου αποτελούν ισχυρή πρόταση προς το Γερμανικό κοινό.

 

Αξιοσημείωτη  ήταν η  έντονη παρουσία των  Αποδήμων Ηπειρωτών της ευρύτερης περιοχής Ρηνανίας Βεστφαλίας. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ντίσελντορφ «Δωδώνη» κ. Βαγγέλης Αθανασίου, εξήρε την ουσιαστική προβολή της Ηπείρου στο Ντίσελντορφ, διαβεβαιώνοντας ότι ο Σύλλογος Ηπειρωτών, πάντα θα βρίσκεται δίπλα στις προσπάθειες της Περιφέρειας να προβάλλει τον τουρισμό και τον πολιτισμό του τόπου μας.

 

Δηλώσεις συμμετοχής σε νέες εκθέσεις

 

Η Περιφέρεια Ηπείρου, συνεχίζοντας το πρόγραμμα τουριστικής προβολής,  κατά το προσεχές διάστημα θα συμμετάσχει στις παρακάτω εκθέσεις:

  1. 2η Έκθεση ΝΟΣΤΟΣ το διάστημα 13-16/10/2017 στη Ναύπακτο. Πρόκειται για μια έκθεση που αποτελεί σημείο αναφοράς του ειδικού και εναλλακτικού τουρισμού κάθε μορφής, για όλους τους προορισμούς και τους επαγγελματίες του τομέα που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, για την ανάπτυξη, τη συνεργασία και τη δικτύωση όλων όσοι φιλοδοξούν να αξιοποιήσουν τις πιο δυναμικές νέες τάσεις στον τουρισμό.
  2. 1η Μεσογειακή Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Μ.Ι.Τ.Ε. (Mediterranean International Tourism Exhibition) το διάστημα 19-22/10/2017, στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας στην Αθήνα. Στόχος των διοργανωτών είναι η έκθεση αυτή να εδραιωθεί σαν μία νέα αρχή για κλείσιμο μεγάλων συμφωνιών για την νέα σεζόν. Επίσης, η έκθεση αποσκοπεί στην ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τις οποίες διαθέτει σε αφθονία η περιοχή μας και συμβάλλουν σημαντικά στην διεύρυνση της, τουριστικής περιόδου. Η έκθεση Μ.Ι.Τ.Ε. φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως μια πραγματικά πρωτοποριακή και αποτελεσματική διοργάνωση για ξενοδόχους και επαγγελματίες τουρισμού. Εκτός από τα ξενοδοχεία και τους προορισμούς η διοργάνωση δίνει μεγάλη έμφαση στις υπηρεσίες και την online εποχή στην οποία έχει εισέλθει ο Τουρισμός σήμερα. Μια σημαντική διαφοροποίηση της ΜΙΤΕ είναι ότι ο επισκέπτης της ξενοδόχος, επιχειρηματίας και επαγγελματίας τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών, βρίσκεται στο επίκεντρο της διοργάνωσης και αποτελεί τον πυρήνα της επιτυχίας.
  3. Έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 16-19/11/2017. Η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού Ελλάδας, στην οποία η Περιφέρεια ηπείρου συμμετέχει για 7η χρονιά, ενώ ανελλιπής ήταν και η παρουσία των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Ηπείρου από το 2000.
  4. Έκθεση Grecka Panorama στη Βαρσοβία το διάστημα 1-3/12/2017. Η μοναδική έκθεση τουρισμού της Πολωνίας στην οποία η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετέχει για 2η χρονιά Η έκθεση περιλαμβάνει και προβολή προϊόντων και γαστρονομίας.
  5. 4η Greek Tourism Expo το διάστημα 8-10/12/2017, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα. Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 150 Host Byers από όλο τον κόσμο, ενώ ειδικά φέτος θα γίνει άνοιγμα σε νέες αγορές της Ασίας. Και σε αυτή την έκθεση ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Όπως και στο παρελθόν, η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να φιλοξενήσει στο περίπτερό της τους Δήμους, τους φορείς και  τους επαγγελματίες του τουρισμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους στο e-mail: v.barka@php.gov.gr το αργότερο ως τις 3-10-2017.

Επίσης, ως τις παραπάνω ημερομηνίες, μπορούν να προσκομίσουν στην υπηρεσία διαφημιστικό υλικό, προκειμένου να διανεμηθεί από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Ηπείρου. Οι φορείς των Π.Ε. Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας μπορούν, εφόσον το επιθυμούν και προκειμένου να αποφύγουν το κόστος της μεταφοράς ως τα Ιωάννινα, να παραδώσουν το διαφημιστικό τους υλικό ως τις 2-10-2017 στα κατά τόπους Τμήματα Εμπορίου & Τουρισμού.

Οι Δήμοι, τα Επιμελητήρια και οι επαγγελματικές ενώσεις παρακαλούνται να ενημερώσουν σχετικά τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής τους.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Στο Best Tourism Villages θα ενταχθούν χωριά της Ηπείρου

10/07/2021, 9:55 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Παράταση για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων της Περιφέρειας Ηπείρου

04/09/2020, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

02/06/2019, 6:00 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η Ήπειρος έχει Περιφερειάρχη από την Πρώτη Κυριακή

27/05/2019, 12:14 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Χρήσιμες οδηγίες από την Περιφέρεια Ηπείρου για τις Πασχαλινές αγορές

23/04/2019, 3:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δεκάδες έργα βελτίωσης των υποδομών της Ηπείρου υλοποιούνται από την Περιφέρεια με σημερινές αποφάσεις της Ο.Ε.

23/04/2019, 2:36 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ορκίστηκε Περιφερειακός Σύμβουλος ο Αχιλλέας Μπιστιόλης

14/03/2019, 3:44 μμ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού και στην Περιφέρεια Ηπείρου

25/12/2018, 8:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites