ΠΡΕΒΕΖΑ : Έναρξη μαθημάτων με αγιασμό για το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ιεράς Μητρόπολης

Με τον καθιερωμένο αγιασμό που τελέσθηκε την Τρίτη το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης, ξεκίνησε για 6η συνεχή χρονιά η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ Χρυσόστομος ο οποίος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία και πρόοδο σε όλους τους τομείς της γνώσης, ενώ απευθυνόμενος σε μαθητές και γονείς είπε μεταξύ άλλων “Είναι η 6η χρονιά που κάνουμε αυτή τη προσπάθεια. Θέλουμε να πιστεύουμε με επιτυχία για όσα παιδιά προσέλθουν, για όσα παιδιά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να δώσουν χρήματα για φροντιστήριο. Απευθυνόμαστε κυρίως στα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου, γνωρίζοντας ότι δεν δυνάμεθα να προετοιμάσουμε την Γ’ Λυκείου όπως θα έπρεπε να την προετοιμάσουμε. (…) Η Ελλάδα χρειάζεται ανθρώπους με γνώση.”

Από την πλευρά της η υπεύθυνη καθηγήτρια για τους μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ελένη Συνεσίου καλωσόρισε τους μαθητές και ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους της καθηγητές που εθελοντικά στηρίζουν αυτή την προσπάθεια της Ιεράς Μητρόπολης, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις τους στους μαθητές του κοινωνικού φροντιστηρίου.

Η κ. Τσακανιά ως υπεύθυνη εκπαιδευτικός για τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αφού ευχήθηκε καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές τόνισε με την σειρά της πως ο θεσμός των Κοινωνικών Φροντιστηρίων στηρίζεται στην προσπάθεια για αλληλεγγύη και στην ανάγκη για τον συνάνθρωπο.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους λειτουργίας του, την φετινή χρονιά οι γονείς που έδειξαν ενδιαφέρον να στείλουν τα παιδιά τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο αυξήθηκαν σημαντικά και έτσι περίπου 70 παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου που για οικονομικούς κυρίως λόγους δεν μπορούν να πάνε φροντιστήριο, μέσα από το συγκεκριμένο θεσμό θα τους δωθεί η δυνατότητα να έχουν ακόμα μία πρόσβαση στην γνώση.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites