Ο Πολιτιστικός Σύλλογος <ΠΡΕΒΕΖΑ> για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου στην πόλη μας.

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση η πλειοψηφία των Πρεβεζάνων υποδέχθηκε στα προγονικά του χώματα τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.

Ο Αναστάσιος είναι μια από τις σημαντικότερες πνευματικές προσωπικότητες  της εποχής μας. Ένας ξεχωριστός άνθρωπος , ένας θρησκευτικός ηγέτης παγκόσμιας ακτινοβολίας και αναγνώρισης και συγχρόνως ένας ταπεινός κήρυκας της Χριστιανοσύνης. Ένας ακατάβλητος Ιεραπόστολος που άλλαξε το ρουν της ιστορίας στους τόπους που υπηρέτησε τον άνθρωπο και αναμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που τίμησαν με την παρουσία τους την πόλη μας.

 

Το λιτό και περιεκτικό πρόγραμμα της επίσκεψής του, όπως αρμόζει στην συγκροτημένη προσωπικότητά του , εξελίχθηκε με ιδανικό τρόπο  χάριν στην οργανωμένη προσπάθεια και συνεργασία του Δήμου, της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης και των λοιπών Τοπικών Αρχών.

Είναι άξιοι συγχαρητηρίων όλοι όσοι συνέβαλαν στην προσεγμένη οργάνωση της υποδοχής  και της φιλοξενίας, του ιδιαίτερα ξεχωριστού επισκέπτη μας.

 

Δυστυχώς όμως, αυτές οι ευφρόσυνες για την πόλη μας ημέρες αναδεικνύουν και την μόνιμη προσήλωση των περισσοτέρων Δημοτικών Αρχόντων και υπηρεσιών, στην αρχή της “τεχνητής πραγματικότητας”.

Πρόσκαιρος και επιφανειακός ευπρεπισμός των διαδρομών και των χώρων που θα επισκεφθεί ο καλεσμένος μας. Κοπιώδης και περιστασιακός οργασμός θεσμών και υπηρεσιών για την τήρηση του πρωτοκόλλου, των νόμων και των αποφάσεων , συνθέτουν  το τοπίο υποδοχής του εκάστοτε επιφανούς επισκέπτη μας και μετά την αναχώρησή του η επαναφορά στην “πραγματική πραγματικότητα” για τους κατοίκους.

 

Ευχή και ελπίδα όλων μας η συνεργασία μεταξύ των Τοπικών Αρχών και η κοπιώδης , αλλά όχι πρόσκαιρη, προσπάθεια εφαρμογής των νόμων και των αποφάσεων από τις υπηρεσίες να γίνουν μόνιμο και διαρκές κομμάτι της καθημερινότητας για την βελτίωση της ζωής όλων μας.

 

                    Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΠΡΕΒΕΖΑ”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites