Μόνο για το Κολυμβητήριο της Πρέβεζας δεν έχει λεφτά ο κ. Βασιλειάδης- “Βρέχει” ευρώ για την Άρτα!

Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και μετά από πρόταση του Υπουργείου Αθλητισμού και Πολιτισμού, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017 δύο έργα αθλητικών υποδομών στην περιοχή της Άρτας, συνολικού προϋπολογισμού 360.500 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, τα δύο έργα αφορούν: α) την αντικατάσταση στέγης, εγκατάσταση φωτισμού και εργασίες συντήρησης του αθλητικού κέντρου Άρτας, με προϋπολογισμό 290.500 ευρώ και β) την αντικατάσταση συνθετικών δαπέδων και επισκευή περίφραξης στα γήπεδα τένις στον Δήμο Αρταίων, με προϋπολογισμό 70.000 Ευρώ.
Σε διαδικασία ένταξης βρίσκεται και το έργο «Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα Τ.Κ. Κεραμάτων του Δήμου Αρταίων», προϋπολογισμού 270.500 ευρώ.
Στόχος της Κυβέρνησης είναι να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις και στον τομέα του αθλητισμού. Η συντήρηση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και η κατασκευή νέων, αποτελούν προτεραιότητα, καθώς αυτές συνδέονται άμεσα με την ποιότητα ζωής των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων.
Παρά τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση, στο ΠΔΕ έχουν ενταχτεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια αρκετά έργα για τον νομό της Άρτας, αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου της Όλγας Γεροβασίλη, Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Βασίλη Τσίρκα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας.

Η παραπάνω εξέλιξη είναι ένα δείγμα ομαδικής δουλειάς των βουλευτών που εκπροσωπούν την Άρτα στο Κοινοβούλιο και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και μπράβο για αυτό… Αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι στην Πρέβεζα, υπάρχει ένα Δημοτικό Κολυμβητήριο η λειτουργία του οποίου παραπαίει. Αξίζει επίσης να θυμηθούμε την επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη στην Πρέβεζα πριν από λίγους μήνες (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) . Περίπου έξι μήνες μετά, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι ο Δήμος Πρέβεζας κατέθεσε στο Υπουργείο κοστολογημένη μελέτη για την ριζική ανακαίνιση του χώρου, η οποία ήταν γύρω στις 400 χιλιάδες ευρώ, όμως δεν έχει πάρει ακόμα καμία απάντηση για την τύχη της.

Έξι μήνες μετά και η μεγάλη πισίνα του Κολυμβητηρίου Πρέβεζας ξεκίνησε να λειτουργεί τον μήνα Αύγουστο και αυτό μετά από ενέργειες του Δήμου Πρέβεζας, ο οποίος έκανε κάποιες εργασίες αντλώντας πόρους από τον δικό του προϋπολογισμό. Το ίδιο έγινε και λίγους μήνες νωρίτερα με την μικρή πισίνα, η οποία έπρεπε να επισκευαστεί για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα του Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τα μαθήματα κολύμβησης στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.

Να θυμίσουμε ότι ενώ για τα δύο έργα αθλητικών υποδομών στην περιοχή της Άρτας, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017 θα αξιοποιηθεί το ποσό των 360 χιλιάδων ευρώ, ο κ. Βασιλειάδης για το Κολυμβητήριο Πρέβεζας έβαλε ταβάνι το ποσό των 80 χιλιάδων ευρώ πράγμα που τον εκθέτει!

Τι δεν πάει καλά στην Πρέβεζα και δεν μπορεί να αντλήσει από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ένα ποσό της προκοπής για να φτιαχτεί το Δημοτικό Κολυμβητήριο;

Φταίει ο Δήμος; Σίγουρα!

Φταίνε οι Βουλευτές της; Σιγουρότατα!

Ελπίζουμε να πάρουν παράδειγμα από τους Βουλευτές της Άρτας μπας και δει η πόλη ένα ουσιαστικό έργο που προάγει τον αθλητισμό!

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites